ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΑΝ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ

Ενώ οι γενιές που επέζησαν από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα πριν από επτά δεκαετίες, αγωνίζονται να περάσουν τις αναμνήσεις τους στις νεότερες γενιές, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου επέτρεψε εκείνο το μοιραίο πρωί, στις 6 Αύγ του 1945, να ξεχαστεί.

Περίπου 66.000 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με μια έκθεση που εκπονήθηκε από τον αμερικανικό στρατό ένα χρόνο μετά την επίθεση. Άλλοι 69.000 τραυματίστηκαν και δεκάδες χιλιάδες άλλοι προσβλήθηκαν από την ακτινοβολία.

Αλλά πώς είναι δυνατό να δει κάποιος τη ζημιά πιο καθαρά;

Έχει αναπτυχθεί μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να απεικονίσετε τη ζημιά της ατομικής βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα, σε μια άλλη θέση στον κόσμο, στην πόλη σας, για παράδειγμα. Μπορεί να εκπλαγείτε με την έκταση των ζημιών.

[Πατήστε το Start. Γράψτε το όνομα της πόλης σας δίπλα στο Find (πχ Λάρισα), και στη συνέχεια πατήστε το Find. Πάτε επάνω στο χάρτη και κάνετε ένα κλικ επάνω στην πόλη σας. Μόλις το κάνετε αυτό εμφανίζεται το Target Marked με κόκκινα γράμματα. Πατάτε το Target Marked, και εμφανίζεται η φράση: Ready? Now drop the bomb (=Έτοιμοι; Τώρα ρίξτε τη βόμβα). Πατάτε το κόκκινο κουμπί]

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΔΩ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ