ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σύσκεψη ατόμων που εκπροσωπούν Αγροτικές -Κτηνοτροφικές Συνεταιριστικές και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις αλλά και μεμονωμένων αγροτών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 11 Αυγούστου στις 10:30 το πρωί σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Divani Caravel με στόχο τη δημιουργία ενός πανελλαδικού οργάνου που θα συντονίζει τους νέους αγώνες των αγροτών.

Με αφορμή την σύσκεψη της Τρίτης ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου Νικήτας Πρίντζος, που είχε την πρωτοβουλία πραγματοποίησης σύσκεψης την προηγούμενη εβδομάδα στο Βόλο, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνεταιρισμούς και στις ενώσεις του νομού Λάρισας για μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη της Αθήνας. Στο κάλεσμά του ο κ. Πρίντζος αναφέρει:

“Την 4η Αυγούστου 2015 στο Βόλο, 70 Συνεταιριστές από 30 Συνεταιριστικές Οργανώσεις της Βόρειας, της Κεντρικής Ελλάδας καθώς και της Ηπείρου με την συμμετοχή και της ΠΑΣΕΓΕΣ πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος καθώς και για τα επικείμενα εξοντωτικά μέτρα τα οποία πρόκειται να ψηφιστούν σύντομα στη Βουλή.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη   στην Αθήνα την Τρίτη 11 Αυγούστου και ώρα 10:30 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel όλων των αγροτικών φορέων που εκπροσωπούν Αγροτικές -Κτηνοτροφικές Συνεταιριστικές και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις αλλά και μεμονωμένων αγροτών προκειμένου μετά από συζήτηση να χαραχθεί το σχέδιο δράσης.

Επίσης απεφασίσθη ομόφωνα να σχηματισθεί ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αγώνα των Αγροτών προκειμένου να συντονίσει και να εκπροσωπήσει  τον αγροτικό κόσμο.

Θα πρέπει να κληθεί όλος ο πολιτικός κόσμος, Κυβέρνηση και  αντιπολίτευση να αναμετρήσουν και να αναδεχθούν τις ευθύνες τους και να αποτρέψουν την επερχόμενη καταστροφή.

Με

  • τον τριπλασιασμό των Ασφαλιστικών εισφορών.
  • τη κατάργηση επιδότησης του πετρελαίου.
  • τις οδυνηρές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • την φορολόγηση των επιδοτήσεων.
  • την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
  • την προκαταβολή του φόρου
  • την παντελή έλλειψη ρευστότητας και με
  • τον καταστροφικό διπλασιασμό του συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 26%

οδηγούν στην αδρανοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και στον μηδενισμό της πρωτογενούς παραγωγής.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την συμμετοχή όλων μας σε αυτήν την συνάντηση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ