ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ. ΣΑΡΧΩΣΗΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΝ

Ενημέρωσις εις τον κον. Τσαγκαράκην Σταύρον, Διευθυντήν της ΔΕΥΑΤ.
Θα εθεώρουν τον εαυτόν μου ρίψασπιν εάν έθετον τέρμα εις αποστολάς επιστολών ή εξωδίκων εις υμάς, κύριε Δήμαρχε.
Έτσι και επιπλέον επειδή ανήκω εις την μερίδαν των σκληρώς εργαζομένων και δη εις τον ιδιωτικόν τομέαν, ο οποίος παρεμπιπτόντως υποφέρει τα μάλα τα τελευταία πέντε έτη, μου επιβάλλεται να συνεχίσω.

Ενβλέπω όμως ότι συνεχίζω εν’ ού παικτοίς.

Διότι εάν έχομεν, κύριε Δήμαρχε, «το Γιώργος λέει και Γιώργος ακούει», ούτον συγχωρέσατε με δεν σας περιποιεί τιμή, αλλά και δεν συνάδει με την κομμουνιστικήν ιδεολογίαν σας, την καθαροτάτην όπως την αυτοπροσδιορίζητε.

Όπου ως τοιαύτη σήμερον αναγνωρίζηται ευκρινεστάτως εκ του ελληνικού λαού, από τας πράξεις των παντοίων κυβερνόντων την χώραν μας, από το αποκαλούμενον κόμμα που ονομάζεται Σύριζα.

Όπου Σύριζα η ελληνική επικράτεια εξαφνιάσθη από το να υπάρχουν δύο γραμμαί, η μία της κυβερνήσεως και η άλλη η του κόμματος.

Η άρνησις της απαντήσεως σας εις δύο επιστολάς που σας απέστειλον, το

αφήνω εις υμάς να κατατάξητε την σημερινήν επιστολήν μου κατά την ιδεολογικήν σας καθαρότηταν, εις μίαν από τας δύο παραταξιακάς γραμμάς, που ευρίσκονται την σήμερον κυβερνώντας την χώραν.

Συνεχιώ την ανοικτήν επιστολήν, πληροφορώντας σας, κύριε Δήμαρχε, ότι έλαβον τρείς λογαριασμούς από την Δημοτικήν Επιχείρησιν Υδρεύσεως.

Το συνολικόν ποσόν που εκβγαίνει από αύτους τους τρείς λογαριασμούς ανέρχεται εις 1070,20 ευρώ.

Αύτη η επιστολή που σας αποστέλλω αριθμείται ως τρίτη.

Η δευτέρα απεστάλη την 7ην-4-2015.

Εις την δευτέραν επιστολήν σας επρότεινον δύο λύσεις.

Η πρώτη ήτο το ποσόν  που ο δήμος οφείλει εις την Caroil να εμεταφέρετο πάραυτα εις το φιλανθρωπικόν ίδρυμα η Ελπίς ως δωρεά εκ μέρους της Caroil.

Η δεύτερη πρότασις ήτο να συμψηφίσετε το οφειλόμενον ποσόν εκ του δήμου μετά των τρεχουμένων λογαριασμών υδρεύσεως, έως ού η κατανάλωσις του ύδατος να συμπέσει ακριβώς με το χρεωστούμενον ποσόν, ήτοι τα 1871,49 ευρώ.

Από την στιγμήν που δεν εμβήκατε εις τον κόπον να μοι απαντήσετε, λαμβάνω την πρωτοβουλίαν από μόνος μου να κοινοποιήσω ανοικτώς τας εξής σκέψεις μου πολιτικοϊδεολογικώς.

Επειδή η αριστερά και γενικώς οι αριστεροί δεν φημίζεσθε δια την ευσπλαχνίαν σας, μάλλον απορρίπτετε την προτεινομένην δωρεάν προς το φιλανθρωπικόν ίδρυμα «η Ελπίς».

Εδώ παρακαλώ θα ήθελον, τεκμηριώνοντας το ανωτέρω, να αναφερθώ εις την πραγματικήν αναλγησίαν της αριστεράς, με υπαρκτόν γεγονός το οποίον έλαβεν χώραν όταν εδημοτίτευε ο κ. Κουγιώνης.

Δια έτη πολλά προ της αναρριχήσεως του εις την δημαρχείαν, εις τας μεγάλας χριστιανικάς εορτάς, απετέλει καθεστώς η φιλανθρωπία των κατοίκων του Τυρνάβου, όπου μέσω αύτης της φιλανθρωπίας προσεφέροντο διάφοραι τροφαί, κλινοσκεπάσματα, ή άλλον τι οφέλιμον δι’ οικιακήν χρήσιν, εις την συνοικίαν του Τυρνάβου, την αποκαλουμένην Αγία Λαύρα.

Άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του έπαυσε την συλλογήν τροφίμων και άλλων αγαθών παραχρήμα, με την αιτιολογίαν ότι δεν συνάδει με την κομμουνιστικήν πρακτικήν και ιδεολογίαν.

Δηλαδή εν ολίγοις εθεώρει ότι ήτο προσβλητικόν να δοθούν εις αναξιοπαθούντας διάφοραι βοήθειαι, αι οποίαι βοήθειαι θα απάλυνον, αλλά και θα προσέφερον κάποιαν χαράν επιπλέον εις τους αναξιοπαθούντας συνδημότας μας.

Προετίμησε δηλαδή ο πρώην δήμαρχος να ακολουθήσει την ιδεολογίαν του και να αφήσει εις το έλεος τους αναξιοπαθούντας, όντως δίχως να παραλάβουν έστω και αυτήν ταύτην την συμβολικήν πατριωτικήν γενναιοδωρίαν-φιλανθρωπίαν.

Προετίμησε εν ολίγοις, κύριε Δήμαρχε, ο τέως δήμαρχος να γεμίσει τας κοιλίας των με τα μεγαλοπρεπέστατα «θα» της κομμουνιστικής του ιδεολογίας.

Εις αυτό το σημείον της επιστολής δηλώ, δια να είμαι πλήρως ξεκάθαρος, δεν τρέφω απολύτως καμίαν αντιπάθειαν εις υμάς προσωπικώς, αλλά και εις όλους όσους ακόμη ευρίσκονται να ακολουθούν και να στηρίζουν κομμουνιστικάς αενάους θεωρίας.

Εκείνον το οποίον με πληγώνει πραγματικώς ως ελεύθερον πολίτην, είναι το ότι οι πέντε δέκα αριστεροί ηγήτορες προσεπάθουν, ή και προσπαθούν, στανικώς να επιβάλλουν την ιδεολογίαν των, την παρωχημένην εκ των πραγμάτων ιδεολογίαν των, την απορριφθείσαν παγκοσμίως ιδεολογία των, η οποία παρακαλώ κύριε Δήμαρχε, «έπεσε» ακριβώς εις την χώραν που δήθεν εμεγαλούργησε.

Ένα τοιούτον καθεστώς ανάλγητον, απάνθρωπον, ανελέητον, εγκληματικόν (30 εκατομμύρια νεκροί επισήμως καταγεγραμμένοι εις την Σοβιετικήν τέως Ένωσιν), είναι απορριπτέον πάραυτα από την συντριπτικήν πλειοψηφίαν του ελληνικού λαού.

Άρα συνοπτικώς ευρίσκεσθε σήμερον εις την θέσιν του δημάρχου ακριβώς λόγω της κακής διαπορείας και των κακών χειρισμών που έλαβον χώραν από τα λεγόμενα αστικά κόμματα, τα οποία εκυβέρνησαν την χώραν από το 1974 και εντεύθεν.

Υμείς οι όντως κομμουνισταί ευρίσκεσθε σήμερον εις την εξουσίαν διότι ατύχησεν να κυβερνήσει σωστώς το αστικόν δημοκρατικόν πολίτευμα.

Εάν, συνεχιώ, όμως νομίζητε ότι σήμερον αποτελείτε όντως είτε την κυβέρνησιν της χώρας, είτε τον δήμον της χώρας, έχοντας συλλάβει εις τα οπίσω της κεφαλής σας την ιδέαν της δημιουργίας κομμουνιστικού καθεστώτος εις την Ελλάδαν, πλανάσθε πλάνην οικτράν.

Διότι επί των ημερών σας ευρίσκεται η Ελλάς όλως εγκλωβισμένη, ένεκα ακριβώς των όλως χειρίστων αποφάσεων που ελήφθησαν από ανευθύνους ή όλως υπούλους αριστερούς ιδεολόγους οικονομικοπολιτικούς.

Αναφέρω μερικά ονόματα της ομάδας των σκληροπυρηνικών κομμουνιστών, ή και αφελών, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Βαρουφάκης και εν γένει αυτό που υμείς ονομάζητε αριστερά πλατφόρμα.

Εις την αριστεράν αύτην πλατφόρμαν, κύριε Δήμαρχε, εγώ προσωπικώς δεν είχα, ούτε και έχω την πρόθεσιν να ανέβω.

Αλλά ούτε και η πλειονοψηφία των Ελλήνων, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι.

Το ότι έχητε εις τους κόλπους σας τον κύριον Τσίπρα μην καυχάσθε και πολύ.

Διότι και αυτός ο κύριος πολιτικός θα έχει την τύχην των προκατόχων του λαοπλάνων Ανδρέα και υιού Γεωργίου Παπανδρέου.

Με ψέματα και με ταξίματα δίχως αντίκρισμα, δεν κυβερνάται η Ελλάς.

Και προπαντός δεν αλλάζει πολιτικήν κατεύθυνσιν.

Εννοώ την ποθουμένην υφ΄ υμών κομμουνιστικήν κατεύθυνσιν.

Ίσως να αναρωτηθείτε διατί ενέγραψα όλα τα ανωτέρω και διατί αναφέρομαι απαξιωτικώς δι’ αυτό που ονομάζεται ως ιδεολογία κομμουνισμός.

Εκφράζομαι τοιουτοτρόπως διότι με αγνοήσατε πλήρως.

Δηλαδή με αγνοήσατε κατά τρόπον κομμουνιστικόν.

ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΝ.

Είμαι μία ανθρωπίνη οντότης, συνδημότης σας, με επιχειρηματικήν ιδιότηταν.

Με την ιδιότηταν του επιχειρηματίου σας εγγράφω, ο οποίος σαφέστατα δεν ανήκει εις τον πολιτικόν σας περίγυρον.

Ο οποίος έχει προμηθεύσει τον δήμον με εμπορεύματα, τα οποία είναι απλήρωτα έτη τώρα, με το ευτράπελον να έχουν «εξαφανισθεί» και τα ίδια τα τιμολόγια από τον δήμον.

Το πώς έγινε αυτό δεν μοι απαντήσατε.

Να ήτο ένα, πάει κι έρχεται.

Εδώ ομιλούμε δια επτά ολόκληρα φύλλα τιμολογίων.

Ομιλούμε δηλαδή, κύριε Δήμαρχε, δια ποινικόν αδίκημα, πέραν του χρηματικού ποσού που είναι της τάξεως των 1871,49 ευρώ.

Και ενώ υμείς ως δήμος χρεωστείτε αύτα τα χρήματα στην επιχείρησιν Caroil A.E., δεν εμβήκατε καν εις τον κόπο να την ενημερώσετε δια το τι θα πράξετε προκειμένου να την εξοφλήσετε, παρόλον του ότι ευρίσκονται εις χείρας σας επί τούτου εξώδικον και επιστολαί εκ της ιδίας.

Άρα λοιπόν ομολογουμένως πρόκειται δι’ αδρανείας;

Εάν η αδράνεια επροέρχεται εκ μέρους σας, είναι σοβαροτάτη.

Εάν η αδράνεια επροέρχεται εκ μέρους των υπαλλήλων του δήμου, είναι σοβαροτέρα.

Εάν επροέρχεται από αφέλεια, είναι σοβαρή.

Εάν επροέρχεται από ιδεολογικήν αδράνειαν, σαφεστάτως καλείται εγκληματική.

Διότι εγώ την εκλαμβάνω ως επιχείρησις εγκληματικήν αδράνειαν προκειμένου να πληγεί το κύρος της επιχειρήσεως μου, ήτοι γενικοτέρως να πληγεί το κύρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, λόγω ακριβώς της πίστεως σας εις την ιδεολογίαν σας.

Ευρίσκεσθε λοιπόν, κύριε Δήμαρχε, λανθάνων εις την θέσιν σας.

Όπως σαφεστάτως ούτως ευρίσκονται εις την εξουσίαν και οι όλοι οι ανήκοντες εις την λεγομένην αριστερή πλατφόρμα.

Αυτό που την σήμερον ζει ο ελληνικός λαός είναι μια κομμουνιστική λαίλαπα.

Διότι εις αυτό το κομμάτι του κόμματος που ανήκετε έχει παλαιομαρξιστική δομή η οποία δεν ηδύναται να καταστεί όντως κυβέρνησις και να λειτουργήσει ομαλώς εις τον 21ον αιώναν.

Σας προσδίδω λοιπόν ιδεολογικήν αντιπάθειαν επί του προσώπου μου και επί της ιδιωτικής επιχειρήσεως μου εν γένει.

Εφόσον την δωρεάν ως κομμουνιστής την απορρίπτετε, οφείλετε να δεχθείτε την δευτέραν πρότασιν μου.

Ήτοι την συμψήφισιν με το ό,τι η Caroil A.E. χρεωστεί, ομού μετά της οικείας όπου διαμένει η οικογένεια μου και η οποία είναι ιδιοκτησίας της συζύγου μου, της Μίσσου-Πεταυράκη Βασιλείας.

Κατακλείοντας την επιστολήν, την οποίαν αύτην την φοράν αποστέλλω ανοικτήν, που σημαίνει, ότι εάν κάποιος ηθέλει και πραγματικώς πιστεύει εις την αποκαλουμένην αστικήν δημοκρατίαν, ημπορεί να την δημοσιεύσει δια να αποτελέσει κόλαφον εναντίον αυτής ταύτης της ωμής παραβιάσεως του ατομικώς και ελευθέρως επιχειρείν.

Η μεγαλυτέρα προσβολή, κύριε Δήμαρχε, εις μίαν αστικήν δημοκρατίαν είναι η πλήρης αδιαφορία, ήτοι η αγνόησις έστω ενός και μόνον δημότου εις την πόλιν σας.

Είναι κατάφορος παραβίασις της ατομικής ελευθέρου διαπορείας του καθενός.

Εδώ ακριβώς έγκειται η διαφορά μας.

Υμείς πιστεύητε εις έν κομμουνιστικόν καθεστώς όπου η νομενκλατούρα του κόμματος θα είναι υπευθύνη δια τους υπολοίπους υπηκόους , δίχως να αφήνει εις ουδέναν από δαύτους τους ταλαιπώρους να ομιλούν και να πράττουν, αλλά προπαντός ούτε και να εισπράττουν.

Τα αναγραφόμενα μου οδηγούν κατευθείαν εις την τέως Σοβιετικήν Ένωσιν.

Τι μας εδίδαξε, κύριε Δήμαρχε;

Άμα τη καταρρεύσει της όλη η νομενκλατούρα του κόμματος ενεφανίσθη να κατέχει άπειρα εκατομμύρια, ο καθείς τους παρακαλώ.

Και ηγόρασαν με μηδενικάς αξίας ό,τι το πολυτιμότερον διέθετε βιομηχανικώς το κομμουνιστικόν καθεστώς.

Ποία διαφορά, κύριε Δήμαρχε, προκύπτει;

Προκύπτει και πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε, ότι οι ιθύνονται κομμουνισταί δεν έχουν ουδένα ενδοιασμόν προκειμένου δια το συμφέρον των.

Είναι, εάν το συγκρίνω με τα τεκταινόμενα των αξιωματούχων κομμουνιστών της τέως Σοβιετικής ενώσεως, το ίδιον με το ιδικόν σας δημοψήφισμα.

Όπως και να το κοιτάξει κανείς κομμουνιστικώς, θα το κατατάξει κατά πως τον συμφέρει.

Έτσι πανευκόλως το όχι το λαμβάνετε ως ναι και το ναι ως όχι.

Ως κομμουνισταί, συνεχιώ, ηγήτορες της Σοβιετικής ενώσεως είχον την εξουσίαν.

Ως ελεύθεροι επαγγελματίαι, χάριν των κορόιδων ιδεολόγων κομμουνιστών, ευρίσκονται σήμερον μεγιστάναι του πλούτου εις την «αναθεματισμένην» δύσιν.

Ε, αυτό το καθεστώς κύριε Δήμαρχε δεν ημπορείτε να το επιβάλλητε εις τον ελληνικόν λαόν.

Να κυβερνάτε δηλαδή κατά το δοκούν, είτε κομμουνιστικώς, είτε εάν λάχει και αστικώς.

Άρα η διαφορά μας ιδεολογικώς είναι μεγίστη.

Υμείς πιστεύητε ότι ημπορείτε να ηγείσθε κουτορνιθίων, όπως παραδείγματος χάριν ο Βαρουφάκης.

Αντιθέτως η ιδική μου ιδεολογία έγκειται εις τον σεβασμόν και εις την τιμήν του κάθε ανθρώπου πλουσίου ή πτωχού.

Διότι η διαφορά αύτη πλουσίου και πτωχού θα υπάρχει εις τον αιώναν τον άπαντα με οποιονδήποτε ιδεολόγημα.

Εις αύτην την πραγματικότηταν ευρίσκομαι και βαδίζω.

Εις αύτην την χειροπιαστήν και ουχί εις την έπεα πτερόεντα, τύπου Βαρουφάκη (Σύριζα).

Μόνον ο άνθρωπος που μοχθεί δια τον συνάνθρωπον του, όποιος και να είναι, αυτός είναι και ζει όντως εντός της ανθρωπίνης πραγματικότητος.

Εάν ηθέλητε υπάρχει και η άλλη διάστασις.

Η πνευματική διάστασις.

Είναι μεγαλείον ελευθερίας το να συντρέχεις και να βοηθάς συνανθρώπους.

Το υπερμεγαλείον όμως είναι να αναζητείς με πόθον τον απολωλότα, να τον ευρίσκεις και να τον εισαγάγεις και πάλιν εις τα ανθρώπινα περιπατήματα.

Να ποία θα έπρεπε να είναι η θέσις σας, κύριε Δήμαρχε.

Να άρχετε επί δικαίων και αδίκων.

Και ουχί να μεροληπτείτε.

Άραγε τι να σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Η πορεία του κόμματος σας (ή το μισόν του), ή η πορεία των συνδημοτών σας;

Εάν σας ενδιέφερε πρώτον ο συνδημότης σας, θα είχατε ήδη επιλύσει την διαφοράν που προκύπτει μεταξύ του δήμου και της επιχειρήσεως μου, ειρηνικώς.

Θα είχατε εύρει την πεπατημένην δια την διευθέτησιν της αδικίας εναντίον της επιχειρήσεως μου.

Όμως δεν το επράξατε, όπως δοθείσης της εγγράφου ευκαιρίας δεν επράξατε και την σύγκλισιν του δημοτικού συμβουλίου, όπως εις προτέραν επιστολήν σας εζήτουν, ούτως ώστε να ακουσθεί και η άλλη πλευρά, η αντίθετος με τα δρώμενα του αίσχους του καρναβαλιού.

Εν κατακλείδι, ως δήμαρχος κατατάσσεσθε υπ’ εμού εις την κατηγορίαν των πολιτικών που ασχολούνται αποκλειστικώς με τον άρτον και τα θεάματα.

Επί της ουσίας δηλαδή επράττετε μηδέν.

Τούτον το εγγράφω διότι και γενικοτέρως οι σημερινοί κυβερνώντες την Ελλάδαν απεδείχθη ότι ουδέν ουσιώδες έπραξαν τους τελευταίους έξι μήνας.

Αντιθέτως, απεδείχθη ότι εκατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν το εντελώς αδιανόητον.

Πού ηκούσθη να ευρίσκονται αι τράπεζαι κεκλεισμέναι εις μίαν ελευθέραν χώραν και ουχί εις κομμουνιστικήν;

Άραγε υμείς γενικώς οι κυβερνώντες αντελήφθητε την οικονομικήν πανωλεθρίαν που επιφέρατε εις τους ελευθέρους επιχειρηματίας;

Νιώσατε εις το πετσί σας την αγωνίαν του όντως πτωχολοιμάζοντος λαού;

Το πρώτη φορά αριστερά πράγματι πονάει πολύ, μακάρι δε και σύντομα να παύσει.

Δυστυχώς η δύσμοιρη πατρίς μας πάντα όλα όσα συμβαίνουν εις το εξωτερικόν, τα γεύεται παντελώς καθυστερημένα.

Όταν πουθενά εις τον κόσμον σήμερον δεν υπάρχει κομμουνιστικόν καθεστώς, κάποιοι επιχειρούν υποχθονίως να μας το επιβάλλουν εις την Ελλάδαν.

Αναφέρω, κύριε Δήμαρχε, το εις βάθος δραχμή, την εισβολήν εις το νομισματοκοπείον και την υφαρπαγήν υπ’ αυτού 20 δις. ευρώ, τα οποία, φευ τι ειρωνεία, δεν υπήρχον καν.

Κατακλείοντας, κύριε Δήμαρχε, λυπούμαι βαθύτατα που δεν υπολογίζετε όπως πρέπει με ισονομίαν τους δημότας σας.

Δι’ υμάς, ως απεδείχθη, πρωτεύον είναι το κόμμα σας και οι πέριξ αυτώ.

Το αυτόν συμβαίνει εις μεγέθυνσιν και εις την δια πρώτην φοράν αριστερήν κυβέρνησιν εις την Ελλάδαν.

Το κακό όμως ξέρετε ποιο θα είναι;

Πάλιν ο ανώνυμος ήρως Έλλην θα την πληρώσει την πρώτην φοράν σας.

Διότι υμείς οι ηγήτορες της αριστεράς θα εξακολουθήσετε την ιδίαν τακτικήν της αντιπολιτεύσεως, με νεκράν την φαιάν ουσίαν.

Εύχομαι μόνον τούτον.

Μακάρι άμα τη εξαφανίσει της δια πρώτην φοράν αριστεράς να μην ευρεθούν όμοιοι σπόροι.

Ή τουλάχιστον να αναφυούν τοιούτοι αλλά αρκετά μεταλλαγμένοι, ούτως ώστε να δύνανται να επιδεχθούν τροποποιήσεις ικανάς δια την καλήν συνέχισιν της υπάρξεως της Ελλάδος.

Της Ελλάδος που προόρισθαι να ζήσει και θα ζήσει.

Πώς;

Μέσω της συνεχίσεως των κοινωνικών αξιών αι οποίαι εκπηγάζουν εκ της ανοθεύτου ορθοδόξου χριστιανικής πίστεως και της πραγματικής πολιτισμικής κληρονομιάς και ουχί της διεφθαρμένης.

Αναμένοντας, κύριε Δήμαρχε, την απάντησιν σας επί του οικονομικού ζητήματος, το οποίον (να μην το ξεχνάμε) εδημιούργησαν υπεύθυνοι διοικούντες τον δήμον.

Όσον δι’ εμέ, δια τρίτην φοράν μοι απασχολήσατε εκ της ιδιωτικής εργασίας μου, εκ της οποίας εάν τα οικονομικά της βαίνουν καλώς, επιβιώνει.

Δυστυχώς όμως πέντε ολόκληρα έτη, συν έξι μήνας, ποδηγέτησαν παντελώς την ιδιωτικήν πρωτοβουλίαν.

Συνεπάγεται δηλαδή ότι υποφέρω εις το να καταφέρνω μόνον δια να επιβιώνω.

Και η ανάπτυξις της επιχειρήσεως μου;

Η ανάπτυξις της χώρας μας εν γένει;

Υπάρχει απάντησις από την πρώτην φοράν αριστερά;

Ακροτελευτώντας δε σας πληροφορώ ότι τοιαύται επιστολαί, ανοικταί ,όπως η σημερινή η αποστελλομένη εις υμάς, έχουν αποσταλεί εις όλους τους πρωθυπουργούς, εις όλους τους υπουργούς οικονομικών από το 2010 και εντεύθεν.

Όλοι οι πολιτικοί, μηδέ εξαιρουμένων και των σημερινών, εάν δεν επανακάμψει άμεσα η οικονομία και ιδιαίτατα η ιδική μου επιχείρησις, πληροφορώ και υμάς να το ηξεύρητε, ότι ήδη υπάρχει φάκελος ο οποίος φυλάσσεται δι΄ εισαγγελέαν και ο οποίος εάν δεν αλλάξει ταχυτάτως κάτι εις την ιδιωτικήν πρωτοβουλίαν, θα μοι οδηγήσει εις την κατάθεσιν μηνύσεων εις όλα τα ανωτέρω πολιτικά πρόσωπα της πενταετίας, αλλά και εις τα σημερινά κυβερνώντα βεβαίως.

Το αίτιον της μηνύσεως θα μεθερμηνεύεται με την κατηγορίαν της εσχάτου προδοσίας εις την πατρίδαν μας.

Όπως αντιλήφθητε εκ των όλων εγγραφομένων, κύριε Δήμαρχε, η παρούσα εγγραφομένη επιστολή ουδέν μεμπτόν επιρρίπτει εις υμάς προσωπικώς.

Αντιθέτως, το μήνυμα που εκβγάζει η επιστολή είναι καθαρώς πολιτική τοποθέτησις.

Η τοποθέτησις δε επροέρχεται από έν επιχειρηματίαν ο οποίος έως και το 2010 ευρίσκετο εις τον κολοφώναν της εμπορικής του δόξης.

Τα διάφορα πειράματα και η μεσοβέζικη εφαρμογή των, κεκαλλυμένως βεβαίως, κομμουνιστικών προτύπων και από την λεγομένην δεξιάν οπωσδήποτε και από την λεγομένην σοσιαλδημοκρατίαν, αλλά και από την κομμουνιστικήν σημερινήν, εκατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δημόσιον τέρας.

Τούτον το τέρας ρουφάει και την τελευταίαν οικονομικήν ικμάδαν από τον επιχειρηματίαν.

Άραγε τι να είναι προτιμότερον;

Ως επιχειρηματίας τι θα πρέπει να πράξω;

Να ακολουθήσω την πεπατημένην στρεβλήν πορείαν των τελευταίων σαράντα ετών, ή να εξακολουθήσω να παλεύω δια τα ιδανικά της καλής ελευθερίας, ή δια της μόνης πραγματικής αληθινής ορθοδόξου χριστιανικής εκκλησίας (θρησκείας), ή και δια της καλής κοινωνικής αλληλεγγύης;

Είναι φανερόν, παιδιόθεν το έχω μέσα μου, ότι θα ακολουθήσω την δευτέραν οδόν.

Διότι μόνον αύτη ημπορεί να επιφέρει και πάλιν τας όλας ξεχασμένας πραγματικάς ορθοδόξους πολιτικάς εφαρμογάς αι οποίαι, όπως η ιστορία μας αποκαλύπτει, διέπρεπον πάντα.

Αναμένοντας την τοποθέτησιν σας επί της οικονομικής ατασθαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ