ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Θετική είναι τελικά η εξέλιξη για τους αμπελοκαλλιεργητές του νομού των οποίων οι καλλιέργειες είχαν πληγεί από τον περονόσπορο το 2011 και είχαν αποκλειστεί από το περυσινό πρόγραμμα αποζημιώσεων εξαιτίας λαθών στον υπολογισμό του ποσοστού της ζημιάς.

Βάσει νέων δεδομένων και αφού εντάχθηκαν στη βάση δεδομένων του υπουργείου όλες οι δηλώσεις ζημιάς αποδείχθηκε ότι το ποσοστό ζημιάς στο νομό ήταν τέτοιο που δικαιολογεί αποζημίωση μέσω προγράμματος ΠΣΕΑ από τον ΕΛΓΑ.

Ηδη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Γελαλής έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να συντάξουν νέες καταστάσεις με το ύψος της ζημιάς του κάθε αμπελοκαλλιεργητή οι οποίες αναμένεται να προωθηθούν στον ΕΛΓΑ μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Πρόκειται για μια εξέλιξη θετική για τους αγρότες ειδικά της επαρχίας Τυρνάβου και πρέπει να σημειωθεί ότι για αυτή την εξέλιξη πέραν του κ. Γελαλή που από την πρώτη στιγμή που πήγε στο υπουργείο αναζητούσε τρόπους για να διορθωθεί η ζημιά, εργάστηκαν με ζήλο η διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της περιφέρειας, ο ίδιος ο περιφερειάρχης και ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Παιδής, η ΚΕΟΣΟΕ και σύσσωμη η διοίκηση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο Αγ. Ραψανιώτη, αλλά και ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλης που έστειλε επιστολή στην Κομισιόν ζητώντας μέριμνα για τους πληγέντες του νομού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ