ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Ο ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Με μεγάλες ταχύτητες κινείται η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται για ενδεχόμενη… μεγάλη έξοδο από το κόμμα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέκος Αλαβάνος βρίσκεται σε τροχιά σύμπραξης και συμπόρευσης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα στη δημιουργία ενός «κόμματος της δραχμής».

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου στο οποίο πρέπει να συναντηθούν και άλλες δυνάμεις της αριστεράς, αυτή ήταν πάντα η θέση μας και παραμένει. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει αυτή η πολιτική συνάντηση και η δημιουργία ενός νέου φορέα ώστε να απευθυνθούμε σε σημαντικό μέρος του κόσμου» λέει ο Αλέκος Αλαβάνος σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Στις 29 Αυγούστου ο Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τον Κώστα Λαπαβίτσα θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές σε ανοιχτή πολιτική συζήτηση με αντικείμενο «Η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα».

Την ίδια στιγμή με ακόμα δύο εκδηλώσεις συνεχίζεται η εξόρμηση των στελεχών που σχετίζονται με την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αφίσες που προωθούν τις εκδηλώσεις το λογότυπο της iskra είναι έντονο και τονίζεται το «Όχι» του δημοσηφίσματος.. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σαπουνάς πρόκειται να μιλήσει αύριο στην Ζάκυνθο και την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος θα βρεθεί στην Κέρκυρα όπου θα είναι και αυτός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση.

Ο κ. Λαφαζάνης επιβεβαίωσε μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής πως οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θα καταψηφίσουν τη συμφωνία. «Από όσο γνωρίζω οι βουλευτές με αναφορά την Αριστερή Πλατφόρμα, που καταψήφισαν τα απαράδεκτα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα, τα οποία, μάλιστα, ήρθαν στη Βουλή με διαδικασίες που παραβίαζαν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, θα καταψηφίσουν και το νομοσχέδιο με το νέο τρίτο μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επαναλαμβάνει ότι με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου η κυβέρνηση θα κερδίσει την κατακραυγή του κόσμου και δηλώνει εκ νέου ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει. «Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τόνιζε.

fimes.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ