ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ …ΙΣΠΑΝΙΑ!

Σάρκα και οστά λαμβάνει η πρωτοβουλία των βρετανικών αρχών να αποστείλουν κλιμάκια Βρετανών αστυνομικών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας.

Στόχος τους να μειώσουν την παραβατική συμπεριφορά των εν δυνάμει ταραξιών συμπατριωτών τους, οι οποίοι πολλάκις δημιουργούν προβλήματα στις τοπικές αρχές.

«Θα συγχνοτίζονται με τους Βρετανούς τουρίστες. Ίσως δυστυχώς να μετατρέπονται σε θύματα ενός εγκλήματος ή ίσως να είναι μάρτυρες. Ίσως πάλι να βρεθούν αντιμέτωποι με παραβάτες, που να σκέφτονται ότι επειδή βρίσκονται εκτός της χώρας τους και μερικοί ντόπιοι αστυνομικοί δεν μιλούν αγγλικά, ενδεχομένως κάποιοι εξ αυτών να θεωρούν ότι μπορούν να ξεφύγουν από πράξεις για τις οποίες δεν θα γλίτωναν, αν τις έκαναν στην Αγγλία ή την Ουαλία» λέει ο Άντι Μάρς, διευθυντής της αστυνομίας στο Χάμσαϊρ.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί έπιασαν ήδη δουλειά στο Μάγκαλουφ στην Μαγιόρκα, εκεί όπου κάνουν διακοπές περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Άμεσα θα αναπτυχθούν και στην Ίμπιζα μία περιοχή, όπου οι τοπικές αρχές θέλουν να αναβαθμίσουν αυστηροποιώντας το νομικό καθεστώς.

Επιμέλεια Γιώργος Αϊβαλιώτης

gr.euronews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ