ΤΟ LOL ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ! – ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ;

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Facebook, η κυριαρχία του LOL έφτασε στο τέλος της. Ο κλασικός όρος του Internet, που σημαίνει “γελώ δυνατά,” έχει πλέον αντικατασταθεί από το “haha”, τα “laughing emojis” (η γιαπωνέζικη λέξη emoji σημαίνει «επιστολή εικόνας») και το “hehe” ως δημοφιλείς τρόπους για να δείξουμε ότι γελάμε online.

Η ερευνητική ομάδα του Facebook αποφάσισε να μάθει πώς γελάμε στο Διαδίκτυο  μετά από ένα άρθρο σχετικά με το θέμα που δημοσίευσε το New Yorker.

Σε όλο τον κόσμο, 1.490.000.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο σε μηνιαία βάση. Αυτό είναι ένας θησαυρός δεδομένων που χρησιμοποίησε η ομάδα.

159Η έρευνα του Facebook που διήρκεσε μια εβδομάδα, βρήκε ότι το 15% των ανθρώπων πληκτρολογούν κάτι για να δείξουν ότι γελούν. Το πιο δημοφιλές online γέλιο είναι το «χαχα» (“haha”), το οποίο χρησιμοποιείται από το 51% των ανθρώπων.

Η δεύτερη πιο δημοφιλής έκφραση γέλιου είναι ένα χαμογελαστό πρόσωπο (emoji) που προτιμάται από το 33,7%, και το τρίτο με 13,1%. είναι το «χεχε» (“hehe’). Το LOL χρησιμοποιήθηκε μόνο από το 1,9% των ανθρώπων.

Το Facebook ανακάλυψε επίσης ότι τα emoji είναι πιο δημοφιλή με τις γυναίκες παρά με τους άνδρες. Επίσης μεγαλύτεροι ηλικιακά χρήστες χρησιμοποιούν συχνότερα το «χεχε» και το LOL, ενώ οι νεότεροι προτιμούν το «χαχα» ή τα Emoji.

Στην αρχή, το LOL χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει κάτι τόσο υστερικό, που πραγματικά μας έκανε να γελάμε δυνατά. Αλλά, η εξάπλωση του LOL, είχε ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από ανθρώπους που στην πραγματικότητα ήθελαν μόνο να καγχάσουν, ή, ακόμη χειρότερα, που δεν έδειχναν κανένα σημάδι γέλιου.

Είναι ασαφές πότε ακριβώς έφτασε το LOL στο αποκορύφωμά του, αλλά την κατηφόρα πιθανόν να άρχισε να την παίρνει, όταν οι γονείς και οι παππούδες άρχισαν να το χρησιμοποιούν. Μερικοί δε γονείς το χρησιμοποιούσαν με λάθος τρόπο στα μηνύματά τους, επειδή νόμιζαν ότι σημαίνει με «πολλή αγάπη» –Lots Of Love!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ