ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ

Το στοματικό σεξ είναι καλό για την υγεία των γυναικών και τις κάνει να αισθάνονται πιο ευτυχισμένες, σύμφωνα με μια έρευνα που μελέτησε την επίδραση ορισμένων ουσιών στο σπέρμα, οι οποίες επηρεάζουν την ψυχική διάθεση. Η έρευνα διεξήχθη από το κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior.

Αφορμή για την συγκεκριμένη μελέτη υπήρξαν προηγούμενες έρευνες που έδειξαν  ότι το σπερματικό υγρό περιέχει χημικές ουσίες που ανεβάζουν τη διάθεση, αυξάνουν τα αισθήματα αγάπης και αυξάνουν την υπνηλία, ενώ και επίσης περιέχει τουλάχιστον τρία αντικαταθλιπτικά συστατικά.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν επίσης ότι οι γυναίκες που έχουν τακτική σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη (χωρίς χρήση προφυλακτικού) έχουν μειωμένα επίπεδα κατάθλιψης και αποδίδουν καλύτερα σε γνωστικά τεστ.

Το σπέρμα, εκτός από σπερματοζωάρια, περιέχει κορτιζόλη, η οποία είναι γνωστό ότι αυξάνει την τρυφερότητα, καθώς και οιστρόνη, η οποία ανεβάζει τη διάθεση και οξυτοκίνη, η οποία ανυψώνει επίσης τη διάθεση.

Περιέχει επίσης θυροτροπίνη (άλλο ένα αντικαταθλιπτικό), μελατονίνη (ορμόνη που προκαλεί υπνηλία) και σεροτονίνη (ίσως το πιο γνωστό φυσικό αντικαταθλιπτικό στο σώμα που ανήκει στην οικογένεια των νευροδιαβιβαστών).

Για να διερευνηθεί αν το σπέρμα έχει αντικαταθλιπτικές επιδράσεις, οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 293 σεξουαλικά ενεργών γυναικών, οι οποίες συμπλήρωσαν ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο σχετικά με διάφορες πτυχές της σεξουαλικής τους ζωής.

Η πρόσφατη σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς προφυλακτικό χρησιμοποιήθηκε ως έμμεσο μέτρο της συγκέντρωσης σπερματικού πλάσματος στο σώμα της γυναίκας.

Κάθε συμμετέχουσα ολοκλήρωσε και το τεστ  Beck Depression Inventory, ένα “εργαλείο” που χρησιμοποιείται συχνά στην κλινική αντιμετώπιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα από αυτή τη μελέτη ήταν ότι, ακόμη και μετά την προσαρμογή των στατιστικών δειγμάτων για τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, οι γυναίκες που δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά παρουσίασαν σημαντικά λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα απ’ ό,τι εκείνες που “συνήθως”, ή “πάντα”, χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό.

Είναι επίσης σημαντικό, ότι οι γυναίκες που για χρόνια δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό στην σεξουαλική επαφή με τους συντρόφους τους είχαν λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα ακόμη και από εκείνες που απείχαν από το σεξ εντελώς.

Αντίθετα, οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες, που χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό, επέδειξαν τα ίδια ακριβώς επίπεδα κατάθλιψης με εκείνες που απείχαν εντελώς από το σεξ.

Η έρευνα δείχνει ότι όχι μόνο οι γυναίκες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις είναι απλά πιο ευτυχισμένες, αλλά ότι τα επίπεδα της ευτυχίας τους θα μπορούσαν να σχετίζεται με την ποσότητα του σπέρματος μέσα στο σώμα τους.

 

www.dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ