ΕΡΙΞΑΝ 20 000 ΜΠΑΛΕΣ ΣΕ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ

Μπορεί να μη φαίνεται σαν η πιο επιστημονική προσέγγιση, αλλά οι υπεύθυνοι για το νερό στο Λος Άντζελες, υποστηρίζουν ότι οι «μπάλες σκιάς” θα προστατεύσουν το πολύτιμο νερό στην Πόλη των Αγγέλων.

Δίνοντας νέο νόημα στον όρο «ρίχνω σκιά,” οι αρχές ισχυρίζονται ότι οι μαύρες, πλαστικές μπάλες θα αποτρέψουν την εξάτμιση 300 εκατομμύριων γαλονιών νερού σε ετήσια βάση, από τον ταμιευτήρα Van Normal.

«Πρόκειται για 300 εκατομμύρια γαλόνια νερού για την καταπολέμηση της ξηρασίας,» είπε ο δήμαρχος Eric Garcetti.

«Αυτή η ποσότητα νερού είναι αρκετή για να παρέχει πόσιμο νερό σε 8.100 ανθρώπους για έναν ολόκληρο χρόνο», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Mitch Englander.

ShadeBallsΟι μπάλες θα αποτρέψουν επίσης μια χημική αντίδραση που προκαλείται από τον ήλιο, και που είναι γνωστό ότι δημιουργεί μια καρκινογόνο ένωση που ονομάζεται βρωμικό άλας.

Τέλος, το προστατευτικό φράγμα από μικρές σφαίρες που σχηματίζεται σε όλη την επιφάνεια του νερού, θα βοηθήσει να εξορκίσει μολυντές, όπως πουλιά και άλλα ζώα.

Σε αντίθεση με τις πολύχρωμες μπάλες που παίζουν τα παιδιά, οι μπάλες αυτές περιέχουν νερό που βοηθά να παραμένουν στη θέση τους.

Οι μπάλες σκιάς έχουν κοστίσει στην πόλη του Λος Άντζελες το εντυπωσιακό ποσό των $ 35 εκατομμυρίων.

Το Λος Άντζελες είναι η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που χρησιμοποιεί μπάλες σκιάς, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου 10 χρόνια. Μετά την ημερομηνία αυτή, θα πρέπει να αφαιρεθούν, να ανακυκλωθούν, και να αντικατασταθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ