ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η υποβάθμιση του ρόλου της ΠΑΣΕΓΕΣ, που όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί να εκφράσει ουσιαστικά το νέο συνεταιριστικό κίνημα, αλλά και η ανυποληψία στην οποία έχουν περιέλθει ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, οδηγούν τους αγρότες σε αποφάσεις για τη συγκρότηση ενός νέου πανελλαδικού οργάνου που θα αντικαταστήσει τις παραπάνω τρεις οργανώσεις και θα προωθεί προς επίλυση με διάλογο ή και κινητοποιήσεις τα αιτήματα των αγροτών.

Ολα αυτά συζητήθηκαν στη σύσκεψη συνεταιριστών και συνδικαλιστών του αγροτικού χώρου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα με πρωτοβουλία του προέδρου της Ενωσης Βόλου Νικήτα Πρίντζου, ως συνέχεια σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στο Βόλο.

Στη σημερινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν αγρότες από διάφορες περιφέρειες της χώρας αποφασίστηκε η σύσταση μιας προσωρινής επιτροπής, στην οποία θα μετέχουν δύο εκπρόσωποι από κάθε περιφέρεια αλλά και οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών,  και στόχος της θα είναι να δρομολογήσει τις διαδικασίες ώστε εντός διμήνου να πάρει το νέο όργανο νομική υπόσταση μέσα από εκλογικές διαδικασίες.

Από τη Θεσσαλία στην προσωρινή επιτροπή θα μετέχουν οι κ.κ. Νικήτας Πρίντζος και Χρ. Σιδερόπουλος καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών Κτηνοτρόφων, Μελισσοκόμων, Χοιροτρόφων και Αγελαδοτρόφων της Θεσσαλίας.

Με τη σύσταση του οργάνου θα αναδειχθούν όλα τα φλέγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ανεξάρτητα καλλιέργειας και εκτροφής και θα επιδιωχθεί η αντιμετώπισή τους. Παράλληλα με δεδομένο ότι το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει καταστροφικά μέτρα για γεωργούς και κτηνοτρόφους κυρίαρχος στόχος μπαίνει η αποτροπή εφαρμογής αυτών των μέτρων με όποιο μέσα κριθεί απαραίτητο.

φωτο από σύσκεψη Βόλου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ