ΟΙ HIPSTERS-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΩΝ 50+

Μεσήλικες. Μια κατηγορία ανθρώπων που τους χρωστάμε πολλά. Είναι η γενιά που έβαλε το λιθαράκι της,  (τολμώ να πω και βράχο) ,  ώστε εμείς οι νεότεροι σήμερα να απολαμβάνουμε ζωή χαρισάμενη, ξέγνοιαστοι και χωρίς προβλήματα.

Πέρα απ’όλα τα άλλα καλά στοιχεία του χαρακτήρα τους, διαθέτουν και μια άριστη αισθητική για κάθε τι γύρω τους. Έτσι, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσουν, δεν την άφησαν να πάει χαμένη. Κάπως έτσι ξεκίνησαν ένα νέο καλλιτεχνικό κίνημα, που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι διαθέτει κοινά στοιχεία με τον Ντανταϊσμό και τον Υπερρεαλισμό.

Πώς ξεκίνησε όμως αυτό;

Όλα ξεκίνησαν περίπου  το 2006, όταν οι ευρυζωνικές συνδέσεις δεν αποτελούσαν πια ένα άπιαστο όνειρο. Το γρήγορο Ίντερνετ άρχισε να μπαίνει σε κάθε σπιτικό και κάπως έτσι, επηρεασμένοι από τις νεότερες γενιές, οι μεσήλικες ανακαλύπτουν το Ίντερνετ.

Ένας νέος κόσμος γεννιέται μπροστά τους και όπως είναι λογικό, αρχίζουν να κάνουν δειλά δειλά τα πρώτα τους βήματα αφού συνειδητοποιούν τι δυνατό εργαλείο έχουν στα χέρια τους. Έτσι, αρχίζουν να ψάχνουν για τον καιρό, το χρηματιστήριο, τη ζωή του Πατρός Παϊσιου, φωτογραφίες απ’το χωριό τους, συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου, ζώδια, ονειροκρίτη, τις καλοκαιρινές μεταγραφές του Ολυμπιακού και άλλα αναρίθμητα ενδιαφέροντα πράγματα, μέχρι που ξαφνικά αυτό δεν τους γεμίζει. Δεν τους ολοκληρώνει σαν προσωπικότητες. Έτσι παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να δημιουργήσουν.

Στη φαρέτρα τους διαθέτουν τα πιο εξελιγμένα όπλα. Ζωγραφική, φανταστικές γραμματοσειρές όπως η Comic Sans και εικόνες που βρήκαν από το Google βάζοντας keywords όπως ΑΓΑΠΗ, ΑΓΓΕΛΟΙ, ΘΑΛΑΣΣΑ και ΟΥΡΑΝΟΣ. Κάπως έτσι ξεκινάνε το μακρύ καλλιτεχνικό τους ταξίδι. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το αποτέλεσμα φυσικά είναι μαγικό.
Σας παραθέτω μερικά από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνήματα τους…

Κύρια στοιχεία του κινήματος αυτού είναι οι γυναίκες, οι οποίες για κάποιον βαθύ λόγο που ακόμα δεν έχω αντιληφθεί, δεν είναι ποτέ χαρούμενες, προβληματισμένα ζευγάρια, λουλούδια, θάλασσα, ουρανός, νεράιδες, μωρά, θρησκευτικά σύμβολα και στοιχεία του Χριστιανισμού μας, ενώ από τις συνθέσεις δεν λείπουν τα πουλιά και γενικά στοιχεία του ζωικού βασιλείου. Σημαντικό ρόλο παίζει η τυπογραφία με την Comic Sans να έχει κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι, ενώ τα περιγράμματα στις προτάσεις είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό του κινήματος.

Μαγεία…

luben.tv

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ