ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ;

Με αφορμή την πρόβλεψη στο νέο μνημόνιιο για κατάργηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που υπάρχει στα φαρμακεία, αφού θα δίνεται η δυνατότητα και σε μη φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακεία, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ποτέ ξανά δεν έχουν ειπωθεί τόσα πολλά ψέματα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η Κυβέρνηση αυτή θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Ελληνικού λαού, όχι μόνο για το δυσβάσταχτο μνημόνιο που φέρνει και ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια γι’ αυτό, αλλά και για το απίστευτο εμπόριο ελπίδας που πούλησε στον Ελληνικό λαό, υφαρπάζοντας την ψήφο του και σχεδιάζοντας πίσω από τις πλάτες του, παιχνίδια χρεοκοπίας. Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος κινείται όλο αυτό το διάστημα και ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος προεκλογικά έταζε στους φαρμακοποιούς τα πάντα και σήμερα έχει βαλθεί να τους κλείσει εν μια νυκτί. Εάν αυτό δεν είναι πολιτική απατεωνιά, τότε τι είναι;

Επί των ημερών της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ζήτημα ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων δεν ετέθη.

Σήμερα πληροφορούμαστε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απολύτως παραδομένη, αποδέχεται την κατάργησή του, στο τρίτο μνημόνιο, κάτι που δεν ισχύει σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος!

Παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχουν αποφανθεί και ξεκαθαρίσει το θέμα.

Ρωτάμε λοιπόν ξεκάθαρα τον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, ο οποίος άλλα συνηθίζει να υπόσχεται στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και άλλα να πράττει:

Θα επιμείνετε στην κατάργηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων; Τι σκοπεύετε να πράξετε εντός του κοινοβουλίου;

Ξεκάθαρες ερωτήσεις για τις οποίες αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ