ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ «ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ». ΜΠΟΡΕΙΣ!

Περισσότεροι από 100.000 χρήστες κινητών τηλεφώνων έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους την εφαρμογή με τίτλο «Ο διεφθαρμένος δήμαρχος» ένα παιχνίδι που έχει συναρπάσει τους νεαρούς Ισπανούς, οι οποίοι έχουν πλέον απηυδήσει από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα και τις αποκαλύψεις στη χώρα τους.

Η δωρεάν εφαρμογή για Android και iOS στοχεύει κατά κύριο λόγο στο να κατακρίνει τη διαφθορά με σατιρικό τρόπο.

Ο σκοπός του παιχνιδιού; Απλός: «Κλέψε όσο μπορείς και συγκέντρωσε μεγάλο ποσό χρημάτων στον λογαριασμό σου στην Ελβετία. Δωροδοκούμε, εξαπατούμε […] βοηθάμε τις κατασκευαστικές εταιρείες, εκδίδουμε πλαστά τιμολόγια, φοροδιαφεύγουμε: τα συνηθισμένα».

Ο Λόπεθ Κάμπα τόνισε ότι το παιχνίδι θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να εμπλουτίζεται με φράσεις διάσημων… διεφθαρμένων.

Έτσι, ο… δήμαρχος θα εμφανίζεται να απαντά στον δημοσιογράφο που του παίρνει συνέντευξη για την ύποπτη εξαφάνιση δημόσιων πόρων: «Θα διεξάγω όλες τις αναγκαίες έρευνες για να μάθουμε ποιος έκλεψε τα χρήματα» ή «Το λάθος είναι της προηγούμενης κυβέρνησης».

Πάντως, οι τρεις δημιουργοί του «διεφθαρμένου δημάρχου» διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν έχουν κερδίσει ούτε μισό ευρώ από το παιχνίδι τους.

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ