14 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ

Καθώς σήμερα – 13 Αυγούστου – είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων, ας δούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τους αριστερόχειρες, οι οποίοι κάποτε συνδέονταν με όλα τα κακά του κόσμου, ενώ σήμερα εάν είστε αριστερόχειρας, θεωρείστε ευφυής, δημιουργικός και πιο ελκυστικός.

1. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο αριστερόχειρας φίλος σας, σας νικάει σχεδόν πάντα στα βίντεο παιχνίδια; Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Neuropsychology το 2006, οι αριστερόχειρες μπορούν να χειριστούν μεγάλες ποσότητες ερεθισμάτων καλύτερα από τους δεξιόχειρες.

2.  Η αριστεροχειρία είναι πιο συχνή στα δίδυμα, με 22% των διδύμων να γεννιούνται αριστερόχειρες σε σύγκριση με το 10% όλων των ανθρώπων που είναι αριστερόχειρες.

3.  Έρευνα από τον Δρ Alan Searleman του Πανεπιστημίου του Αγίου Λαυρεντίου δείχνει ότι τα άτομα με δείκτη νοημοσύνης πάνω από 140 είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες.

4. Έρευνα δείχνει ότι ένας αριστερόχειρας είναι πιο πιθανό να ακολουθήσει μια καριέρα στον τομέα της τέχνης.

5.  Τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα είναι πιο πιθανό να καταλήξουν αριστερόχειρες.

6.  Οι αριστερόχειρες μασούν την τροφή τους σε γενικές γραμμές στην αριστερή πλευρά του στόματός τους.

7. Από το 1923, οι ΗΠΑ είχαν έξι αριστερόχειρες προέδρους: Χέρμπερτ Χούβερ, Χάρυ Τρούμαν, Τζέραλντ Φορντ, Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα.

8.  Ο αριστερόχειρας Αμερικανός κιθαρίστας Jimi Hendrix συχνά τοποθετούσε διαφορετικά τις χορδές στην κιθάρα του, για να μπορεί να παίξει με το αριστερό του χέρι.

9.  Οι αριστερόχειρες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης δυσλεξίας, σχιζοφρένειας, ή ADHD (Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας).

10.  Στους μεσαιωνικούς χρόνους, οι αριστερόχειρες ήταν αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις των μελών της θρησκευτικής κοινότητας, οι οποίοι πίστευαν ότι ο διάβολος είναι αριστερόχειρας.

11.  Στο παρελθόν, η αριστεροχειρία θεωρούνταν κακός οιωνός και έδεναν τα αριστερά χέρια των παιδιών με τη βία για να τα αναγκάζουν να χρησιμοποιούν το …σωστό χέρι..

12.  Τα Μεσαιωνικά κάστρα είχαν δεξιόστροφες σπειροειδείς σκάλες που έδινε στους στρατιώτες που βρίσκονταν στην κορυφή της σκάλας, ένα πλεονέκτημα σε σχέση με αυτούς που την ανέβαιναν, καθώς τους επέτρεπε να επιτίθενται με το δεξί τους χέρι, ενώ χρησιμοποιούσαν το αριστερό τους χέρι για να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

13.  Στη Βίβλο, το δεξί χέρι έχει 100 θετικές αναφορές, ενώ το αριστερό χέρι αναφέρεται 25 φορές – πάντα όμως με αρνητικό περιεχόμενο.

14.  Μερικοί διάσημοι και δραστήριοι αριστερόχειρες είναι ο Αμερικανός μεγαλοεπιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς, ο Ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ, και ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Κιάνου Ριβς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ