“Ο ΓΑΜΟΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Η ιστορική παράσταση “Ο Γάμος” ξεκίνησε το 1994 από το Θεσσαλικό Θέατρο. Τα χρόνια που ακολούθησαν παίχτηκε σε διάφορες μορφές. Τώρα παρουσιάζεται ξανά με την μορφή μονολόγου σε διασκευή, σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά.

Πρόκειται για μια παράσταση που όπου παίχτηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό έτυχε μεγάλης αποδοχής από το κοινό και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν είχε παιχτεί στον τόπο που γέννησε αυτό το έργο στην Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων γιατί και η Λενάκη, η ηρωίδα του έργου ήταν υπαρκτό πρόσωπο που έζησε στα Αμπελάκια αλλά και η συγγραφέας του έργου η Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη είναι Αμπελακιώτισσα..

Σε ότι αφορά την ηρωίδα του έργου, τη Λενάκη, ήταν μια αγρότισσα που σήκωσε στους αδύναμους ώμους της την μοίρα της και συγχρόνως την μοίρα πολλών γυναικών του τόπου μας. Η Λενάκη είναι το σύμβολο της αγωνιζόμενης μάνας της γυναίκας της ελληνικής υπαίθρου.

Σε αυτή τη γυναίκα σύμβολο είναι αφιερωμένη η παράσταση που οργανώνεται από τον Δήμο Τεμπών, την Άννα Βαγενά και το Μανιάρειο Κληροδότημα Αμπελακίων.

Στην παράσταση συμμετέχουν με σπάνια τοπικά τραγούδια Αμπελακιώτισσες. Πρόκειται για μια ηχογράφηση που έγινε όταν ξεκίνησε η παράσταση το 1994.

Όλοι λοιπόν την Κυριακή στις 16 του μήνα στις 9 το βράδυ στο προαύλιο της Μανιαρείου Σχολής στα Αμπελάκια. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ