ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Συγκέντρωση – πορεία ενάντια στο τρίτο μνημόνιο πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα στη Λάρισα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ. Στη συνέχεια έγινε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μιλώντας στους συγκεντρωθέντες ο κ. Τσιαπλές ανέφερε:

«Με την αποψινή μας συγκέντρωση δίνουμε μια πρώτη αγωνιστική απάντηση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, η οποία κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στον δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες εξπρές, το νέο μνημόνιο που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Το νέο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και της Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει ότι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα».

MNHMON2Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσιαπλές τόνισε:

«Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!  Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα πότε με απειλές.

Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια.

Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό. Κάλυψη όλων των απωλειών.

Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Να πληρωθούν οι απλήρωτοι.

Αυξήσεις στις συντάξεις, μείωση ορίων συνταξιοδότησης.

Απαιτούμε, την πλήρη διασφάλιση και καταβολή στην ολότητα τους, των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας. Το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital control. Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας. Δεν τα χαρίζουμε!

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ταξική ενότητά μας με βάση τα ενιαία αιτήματά μας ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο εργασίας. Ενιαία πάλη παντού. Οργάνωση παντού με αγωνιστές μπροστά στα σωματεία μας, στις λαϊκές επιτροπές, να ενισχυθεί παντού η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα σε καθυστερήσεις μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.

Το σ.κ δεν επιτρέπεται να γίνει «ουρά» των διαφόρων επιλογών που πτωχεύουν το λαό! Να απορρίψει τους μονόδρομους των μνημονίων διαρκείας των Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ που υιοθετούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας αλλά και η ΓΣΕΕ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν βάζουμε τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες με τους εκμεταλλευτές μας.

Η ρήξη με την Ε.Ε και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος. Ο «μονόδρομος» της Ε.Ε αποδεικνύεται καταστροφικός για τα εργατικά-λαικά συμφέροντα. Η Ε.Ε δεν αλλάζει, δε μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Είναι ο ναός της «δημοκρατίας» για το μεγάλο κεφάλαιο και νεκροταφείο εργατικών-λαικών δικαιωμάτων. Η προοπτική βρίσκεται να περάσει η εξουσία και η οικονομία στα χέρια των εργατών, για να δωθούν λύσεις στα μεγάλα και οξυμένα λαικά προβλήματα.

Έχουμε τη δύναμη!  Μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και βάρβαρα μέτρα! Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ