ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ειδικά στον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, εξαπέλυσε, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών που συζήτησαν το τρίτο μνημόνιο, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος έκανε λόγο για «εξαπάτηση των πολιτών» και «πολιτική απάτη» εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη, για την πιο κυνική υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών, η οποία στηρίχθηκε σε μια σειρά απίστευτων συλλογισμών και υποτιθέμενων επιχειρημάτων τα οποία κατέπεσαν όλα, ως χάρτινος πύργος, μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στάθηκε ιδιαιτέρως σε τρεις τομείς που επηρεάζονται άμεσα από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κέλλας υποστήριξε:

Για την παιδεία:

Αφού πρώτα κατήργησαν ότι έχει  σχέση με την τεχνολογία και τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, αφού χαρακτήρισαν την αριστεία ως ρετσινιά και τα πρότυπα σχολεία ως θεσμοποιημένη ταξική ανισότητα  , αφού ενέταξαν  τις ιδεοληπτικές τους απόψεις μέσα στα Πανεπιστήμια, έρχεται τώρα το τρίτο μνημόνιο να διαλύσει κάθε όνειρο της μεσαίας τάξης για ισότιμη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Γιατί αυτό είναι κυρίες και κύριοι συνάδερφοι ο φόρος 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι το όπλο με το οποίο η κυβέρνηση πυροβολεί τα όνειρα κάθε γονιού, κάθε αγωνιζόμενου Έλληνα που θέλει για τα παιδιά του το καλύτερο. Αυξάνεται το κόστος στα φροντιστήρια και στα σχολεία ξένων γλωσσών τα οποία τελικά θα τα καταντήσετε εκτροφεία των πλουσίων. Την ίδια ακριβώς ώρα «φροντίζετε» με «στοχοπροσύλωση», για να χρησιμοποιήσω τον όρο του κ. Τσακαλώτου, να αποδομήσετε το δημόσιο σχολείο, να μεγεθύνετε τα κενά του, να μην καλύψετε τις ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό, οδηγώντας έτσι οικογένειες και μαθητές στο πλήρες αδιέξοδο. Αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί. Αυτό είναι επικίνδυνο για το μέλλον της χώρας.

Για τους αγρότες:

Εκλέγομαι σε έναν αγροτικό νομό, τυχαίνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τα προβλήματα ενός κλάδου, τον οποίο όλοι μας, κατά τα άλλα, θέλουμε να καταστήσουμε πυλώνα ανάπτυξης. Πώς όμως θα συμβεί αυτό, όταν με τα μέτρα που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση-αύξηση φορολογίας και προκαταβολής φόρου, μείωση επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο, τριπλασιασμό εισφορών στον ΟΓΑ -οδηγούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι στην έξοδο από την παραγωγική διαδικασία; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθίσταται συνώνυμο της εξαπάτησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Για την υγεία:

Ο κ. Κουρουμπλής, προφανώς ενημερωμένος στις αρχές της εβδομάδας, για την πορεία των «διαπραγματεύσεων», ενημερωμένος δηλαδή πως οι δανειστές τον αναγκάζουν να πάρει πίσω όλες του τις αποφάσεις στο υπουργείο Υγείας, έσπευσε να μας προϊδεάσει για όλα όσα φέρνει σήμερα στη βουλή η συμφωνία της κυβέρνησής του. Έτσι ανερυθρίαστα ανακοίνωσε πως η κατάργηση της εισόδου των 5 ευρώ  στα νοσοκομεία της χώρας, ένα μέτρο που έφερνε στο δημόσιο περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ, συνεπάγεται από μέρους της κυβέρνησης ισοδύναμα της τάξης των 140(!) εκατομμυρίων ευρώ. Εξαιρετική κίνηση! Μόνο που δεν θα πληρώσει ο ίδιος, αλλά ο λαός.

Ο ίδιος υπουργός παραδέχθηκε δημόσια πως ζητείται και η κυβέρνηση το αποδέχεται, επιστροφή του καθεστώτος συνταγογράφησης στα φάρμακα. Τι ακριβώς πράξατε τότε πριν λίγους μήνες κύριε υπουργέ;

Τέλος ο ίδιος υπουργός υποχρεώνεται να πάρει πίσω τον δικό του νόμο για την επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία.

Με λίγα λόγια:

Ο ίδιος υπουργός υποχρεώνεται να πάρει πίσω τα πάντα, χωρίς να τον υποχρεώνει αυτός που πρέπει, δηλαδή ο Πρωθυπουργός, να παραδώσει την υπουργική του καρέκλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ