ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Στη μία και μισή θα ξεκινήσει τελικά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το τρίτο μνημόνιο, μετά το «θρίλερ» που έλαβε χώρα στη Διάσκεψη των Προέδρων. Η Ζ.Κωνσταντοπούλου είχε προτείνει να ξεκινήσει η συνεδρίαση το πρωί, ενώ ο Ν.Φίλης να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση στην Ολομέλεια.
Μάλιστα, ο κ. Φίλης είχε προτείνει ως ώρα έναρξης τις 23:30, χρόνος που ξεπεράστηκε κατά πολύ, καθώς η συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 01:00 τα ξημερώματα.

Σε πρώτη ψηφοφορία, στη Διάσκεψη των Προέδρων 10 από τους 20 παρόντες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης του κ. Φίλη, οκτώ ψήφισαν υπέρ της πρότασης της κ. Κωνσταντοπούλου.

Καθώς, η απόφαση δεν είχε ληφθεί με απόλυτη πλειοψηφία, δημιουργήθηκε εμπλοκή σχετικά με το εάν έπρεπε να επαναληφθεί η διαδικασία.

Η πρόταση του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας ήταν να αποφασίσει για την ώρα έναρξης η Ολομέλεια.

Τελικά, και αφού η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε να επαναληφθεί η διαδικασία, ο Αλέξης Μητρόπουλος άλλαξε την ψήφο του και στήριξε την πρόταση του κ. Φίλη, οπότε η πρόταση για άμεση έναρξη της συζήτησης πέρασε με απόλυτη πλειοψηφία.

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ