ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΑΣ

Η «GROWTH», είναι μια γλάστρα- οριγκάμι που σχεδιάστηκε από τους Bike και Begum Ayaskan, και αναπτύσσεται μαζί με το φυτό που περιέχει, φανερώνοντας πανέμορφα, γεωμετρικά σχέδια οριγκάμι στην πορεία.

76FΑυτή η καινοτόμος δημιουργία καθιερώνει ένα δεσμό μεταξύ του φυσικού και του συνθετικού, μια σχέση στην οποία ένα άψυχο αντικείμενο έχει τη δυνατότητα να ακμάσει και να αναπτυχθεί, παράλληλα με μια οργανική μορφή ζωής.

“Ο κύκλος ζωής ενός φυτού είναι ένας μετασχηματισμός, από το σπόρο μέχρι το πλήρες μέγεθός του. Το άνθισμα του λουλουδιού, το ξεδίπλωμα του φύλλου, η διακλάδωση των ριζών, αυτή είναι η διαδικασία που έχει ως στόχο να συλλάβει η γλάστρα -οριγκάμι.”

«Υπάρχει μια ισχυρή αποσύνδεση μεταξύ της φύσης και του περιβάλλοντος στο οποίο έχουμε συνηθίσει να ζούμε οι άνθρωποι. Οι χώροι και τα αντικείμενα που χτίζουμε και μας περιβάλλουν, είναι πολύ στατικά, ενώ στη φύση, τα πάντα εξελίσσονται, προσαρμόζονται, μεγαλώνουν, ανθίζουν, υποβαθμίζονται, πεθαίνουν, απορροφούνται, επαναχρησιμοποιούνται. Τίποτα δεν μένει ακίνητο. Τα πάντα ρει ».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ