ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Μπορεί το τρίτο μνημόνιο να πέρασε από τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία 222 βουλευτών που ψήφισαν «ναι», έναντι 64 που ψήφισαν «όχι» και 11 «παρών», ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση βγήκαν βαθιά λαβωμένοι από την ψηφοφορία αφού η κυβέρνηση βρέθηκε με λιγότερους από 120 βουλευτές που στηρίζουν τις επιλογές της.

Βάσει της σημερινής ψηφοφορίας 118 βουλευτές της κυβέρνησης τάχθηκαν υπέρ του νέου μνημονίου αφού 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι», 11 δήλωσαν «παρών» ενώ υπήρξε και μία αποχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει δύναμη 149 βουλευτών και μαζί με τους 13 των ΑΝΕΛ συγκρότησαν κυβερνητική πλειοψηφία 162 βουλευτών, από τους οποίους οι 44 με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τάχθηκαν κατά της στρατηγικής της επιλογής να ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο και ως εκ τούτου η κυβέρνηση μένει με 118 βουλευτές αριθμός σαφώς μικρότερος του 120 που θεωρείται ικανός για να διατηρηθεί η δεδηλωμένη.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η κυβέρνηση όπως διαρρέει από το μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται  την ερχόμενη εβδομάδα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ