ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ!

Όλοι γνωρίζουμε για τα σκυλιά της αστυνομίας και τους σκύλους-οδηγούς. Αλλά ποιος γνωρίζει για το σκύλο-σωτήρα των μελισσών;

ΚΛΙΝΚΕΡ1Αυτή είναι η Κλίνκερ. Ζει στο Μέριλαντ, των ΗΠΑ και μοιάζει με ένα συνηθισμένο σκυλί.

Δεν είναι!

Η Κλίνκερ είναι το μοναδικό πιστοποιημένο σκυλί στις Ηνωμένες Πολιτείες που μπορεί να οσφραίνεται ένα συγκεκριμένο βακτήριο που σκοτώνει τους πληθυσμούς των μελισσών.

Το βακτήριο που ονομάζεται Αμερικανική Σηψιγονία, είναι υπεύθυνο για ένα σωρό ζημιές σε μέλισσες. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θεωρεί αυτό το βακτήριο ως ένα από τα πιο διαδεδομένα και πιο καταστροφικά που προσβάλλει το γόνο των μελισσών.

Αμερικανική ΣηψιγονίαΑλλά η Κλίνκερ είναι εδώ, και έχει εκπαιδευτεί για να ανιχνεύει το βακτήριο – και είναι πιο αποτελεσματική από οποιοδήποτε άνθρωπο εκεί έξω.

Η Greenpeace αναφέρει μια απώλεια της τάξης του 40% στο σύνολο των εμπορικών μελισσών στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόκειται για πολύ μεγάλη απώλεια, και γι αυτό είναι σπουδαίο που η Κλίνκερ μπορεί να επιθεωρεί έως και 1.000 αποικίες την ημέρα.

Η ικανότητά της να ανιχνεύει την ασθένεια νωρίς, αποτρέπει τη μαζική καταστροφή των αποικιών των μελισσών.

Συνήθως, όταν η Αμερικανική Σηψιγονία εντοπιστεί, είναι πολύ αργά για τις μέλισσες. Ο μελισσοκόμος συχνά δεν έχει άλλη επιλογή από το να κάψει όλη την αποικία (με μια πραγματικά θλιβερή φωτιά) για να μη διαδοθεί η ασθένεια.

Αλλά η Κλίνκερ μπορεί να ανιχνεύσει πολύ νωρίς το βακτήριο, σώζοντας μέλισσες και χρήματα!

Αυτό το κουτάβι είναι αποτελεσματικό, οικονομικό, και βοηθά να σωθεί ένα έντομο που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε, όπως ζούμε σήμερα.

Τώρα απλά χρειαζόμαστε περισσότερα σκυλιά σαν τη  Κλίνκερ!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ