Η Β. ΚΟΡΕΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ «ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ»

Η Β. Κορέα απειλεί με πυρηνική επίθεση τις ΗΠΑ εάν η Ουάσινγκτον δεν ακυρώσει τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα. Ο Πιονγκγιάνγκ λέει ότι είναι έτοιμος για τη χρήση όπλων, που είναι «άγνωστα στον κόσμο.»

Οι ασκήσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα, γίνονται κάθε χρόνο από τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και άλλους συμμάχους τους, γεγονός που ενοχλεί τη Βόρεια Κορέα.

Οι ασκήσεις, που ονομάζονται Ulchi Freedom Guardian, έχουν στόχο να «προστατεύσουν την περιοχή και τη διατήρηση της σταθερότητας στην κορεατική χερσόνησο», σύμφωνα με τη Διοίκηση των Αμερικανο-Κορεατικών Δυνάμεων.

Όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, η Πιονγιάνγκ έχει δείξει τη δυσαρέσκειά του, αλλά η ρητορική του φέτος είναι ισχυρότερη από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.

“Ο στρατός και ο λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δεν είναι πλέον αυτό που ήταν στο παρελθόν, όταν είχαν να αντιμετωπίσουν τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ,” είπε εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας της Βόρειας Κορέας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι “η Βόρεια Κορέα … είναι μια ανίκητη δύναμη εξοπλισμένη με επιθετικά και αμυντικά μέσα άγνωστα στον κόσμο.”

Η Ουάσιγκτον σβήνει με μια μονοκοντυλιά τα σχόλια του Πιονγκγιάνγκ, ενώ πρώην στρατηγός του αμερικανικού στρατού, που είχε στο παρελθόν λάβει μέρος στις ασκήσεις Ulchi, είπε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιδιώκει την προσοχή της  διεθνούς κοινότητας.

“Ένας από τους βασικούς στόχους της προπαγάνδας του νεαρού ηγέτη είναι να μπαίνει στο ραντάρ των ΗΠΑ», δήλωσε ο συνταξιούχος υπολοχαγός Γεν Μαρκ Χέρτλινγκ, στο CNN. “Με τόσα προβλήματα που μας απασχολούν  – ISIS, Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, Ρωσία και Ουκρανία, κλπ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να εξασφαλίσει μερίδιο της προσοχής.”

Στην υπό αμερικανική ηγεσία ασκήσεις συμμετέχουν οι Νότια Κορέα, Αυστραλία, Καναδάς, Κολομβία, Δανία, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ασκήσεις που αναμένεται να διαρκέσουν 12 ημέρες, θα ολοκληρωθούν στις 28 Αυγούστου.

rt.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ