ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ!

“Ψηφίσαμε το μνημόνιο, σας στηρίξαμε, από Δευτέρα να μας ξεχάσετε!” είπε ο Μεϊμαράκης στον Τσίπρα ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον η ΝΔ αναλαμβάνει ξανά το θεσμικό τος ρόλο όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει και ετοιμασία της ΝΔ για τις εκλογές, στις οποίες θα οδηγήσει το κόμμα ο Μεϊμαράκης. Λογικό θα μου πείτε αφού κανένας δεν θέλει για τόσο σύντομο διάστημα να…καεί ως νέος αρχηγός. Άλλωστε και οι περισσότεροι είναι ικανοποιημένοι στη ΝΔ για το ύφος και το στιλ του Μεϊμαράκη που “μιλάει ως κανονικός άνθρωπος, είναι κατανοητός και κάνει γκελ στον κόσμο”.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η ΝΔ μετά θέλει να αναζητήσει νέο αρχηγό ‘με σκοπό να ενώσει την κεντροδεξιά, να δώσει ένα άλλο τόνο και να δώσει ξανά προοπτική στην παράταξη” μου έλεγε κορυφαίος στέλεχος που ταυτόχρονα θεωρεί…λίγους τους υποψήφιους και τα ονόματα που ακούγονται για το μέλλον! Και τι γίνεται λοιπόν;

“Ο νέος αρχηγός πρέπει να έχει δημοφιλία, να είναι συγκροτημένος και διαβασμένος, να αρέσει στον κόσμο κι εκτός στενών κομματικών ορίων. Κι αν είναι δυνατόν να προέρχεται από τα σπλάχνα της”! ήταν η απάντηση και ταυτόχρονα μου αποκάλυψε ότι κάποιοι κινούνται προς την κατεύθυνση να…προτείνουν στον Νίκο Χατζηνικολάου να ηγηθεί στο μέλλον ενός τέτοιου μεγάλου σχήματος!

“Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερη περίπτωση. Ο γνωστότερος όλων, ο πιο σεβαστός και συγκροτημένος δημοσιογράφος, οικογενειάρχης, απολαμβάνει τεράστιας δημοφιλίας και προέρχεται από την παράταξη την οποία υπηρέτησε επί χρόνια και ο πατέρας του. Γιατί όχι εάν θέλει κι εκείνος; Κι ας μην ειναι ΝΔ, αλλά ένα νέο σχήμα!” μου είπε και με άφησε ενεό!

Καλά όλα αυτά θα μου πείτε , λεω τώρα κι εγω, αλλά ο Χατζηνικολάου θέλει; Επιθυμεί να εμπλακεί στην ενεργό πολιτική; Ουδείς γνωρίζει, αλλά θυμίζω ότι όταν κάποτε το όνομα του έπαιζε για δήμαρχος Αθηναίων είχε μεγάλη αποδοχή, ο ίδιος δεν το απέρριψε και μόνο όταν ο Κύρτσος ως διευθυντής του Ελευθερου Τύπου έβαλε τότε πάγο…τέλειωσαν οι όποιες σκέψεις!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ