BLOOMBERG: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ

Ο Διευθυντής Επενδύσεων της MetLife Βασίλειος Αντωνιάδης έβγαλε χρήματα από το Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω της μεγάλης κρίσης της οικονομίας κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και με τα capital controls, όταν όλοι οι υπόλοιποι απέτυχαν, γράφει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Οι μετοχές της εταιρείας του, σύμφωνα με τα στοιχείο του Bloomberg παρουσίασαν άνοδο 4,8% φέτος.
Εκ των υστέρων η στρατηγική του φαίνεται απλή, τονίζει το Bloomberg και εξηγεί:
Απέφυγε να επενδύσει στις τράπεζες και τις καταναλωτικές εταιρείες στοιχηματίζοντας ότι αυτές οι μετοχές θα έβγαιναν πιο ζημιωμένες από την κρίση και αγόρασε μετοχές που πίστευε ότι είχαν υποτιμηθεί με βάση τα κέρδη και το ιστορικό της διοίκησης.
Το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του είναι στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., τα Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. και την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., που κέρδισαν 9% φέτος.
«Υπάρχουν πολλές υγιείς επιχειρήσεις στις οποίες μπορείς να επενδύσεις “, δήλωσε ο Αντωνιάδης, ο οποίος είναι υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της ελληνικής μονάδας της MetLife Inc. από το 2008.
Ο 45χρονος διευθυντής, ο οποίος βοηθά να κερδηθούν 19,3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στην εταιρεία του, διαχειρίζεται χρήματα περίπου κατά τη μισή του ζωή, σημειώνει το πρακτορείο.
Όταν τα πράγματα άρχισαν να επιδεινώνονται και το χρηματιστήριο έκλεισε, ενώ οι διαδηλωτές στην Αθήνα συγκρούονταν με τα ΜΑΤ, ο Αντωνιάδης κράτησε την ψυχραιμία του και τις βασικές συμμετοχές του αμετάβλητο.
«Είναι μια συνεχής διαδικασία απόκτησης εμπειρίας», είπε ο Αντωνιάδης.

www.bankingnews.gr 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ