ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΤΙΖΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ

Οι Highways England (=Αυτοκινητόδρομοι Αγγλίας) σχεδιάζουν δρόμους για τους οδηγούς των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα αυτοκίνητα θα είναι εξοπλισμένα με ασύρματη τεχνολογία και θα κινούνται σε δρόμους με ειδικό εξοπλισμό παραγωγής ηλεκτρομαγνητικού πεδίου θαμμένο από κάτω.

Οι δοκιμές θα διαρκέσουν 18 μήνες πριν ληφθεί η τελική απόφαση να προχωρήσει το έργο σε δημόσιους δρόμους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια τεχνολογία βλέπει το φως της ημέρας: το 2013, η πόλη της Νότιας Κορέας, Gumi, ενεργοποίησε μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων που επιτρέπει σε ειδικά λεωφορεία να φορτίζονται με παρόμοια τεχνολογία.

«Οι τεχνολογίες οχημάτων προχωρούν με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη οχημάτων με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές στους αυτοκινητοδρόμους της Αγγλίας και τους μεγάλους οδικούς άξονες.

»Η νέα ασύρματη τεχνολογία θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου οδικού δικτύου για την Αγγλία και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που μεταφέρουν εμπορεύματα σε όλη τη χώρα,» ανέφερε ο προϊστάμενος μηχανικός των Αυτοκινητοδρόμων Αγγλίας, Mike Wilson.

Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει £ 500 εκατομμύρια για τα επόμενα πέντε χρόνια για να κρατήσει τη Βρετανία στην πρώτη γραμμή αυτής της τεχνολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ