ΔΩΡΕΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ

Για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να διαβάζουν βιβλία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο Victor Miron είχε προτείνει στο δήμαρχο, Emil Boc, της Ρουμανικής πόλης Cluj-Napoca, να μη πληρώνουν εισιτήριο όσοι επιβάτες διαβάζουν βιβλία στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Του πήρε πάνω από ένα χρόνο για να κάνει την πρόταση αυτή πραγματικότητα, αλλά τελικά ο Δήμαρχος δημοσίευσε την πρότασή του στη σελίδα του στο Facebook και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εκπληκτική.

Έτσι, ο Victor Miron κατάφερε μεταξύ της 4ης και 7ης  Ιουνίου του 2015 όσοι ταξίδευαν διαβάζοντας ένα βιβλίο, να το κάνουν δωρεάν.

Σύμφωνα με τον Victor: «Είναι καλύτερο για την προώθηση της ανάγνωσης,  να επιβραβεύουμε αυτούς που διαβάζουν, αντί να επικρίνουμε όσους δεν διαβάζουν!»

Ο Victor Miron κάνει και άλλες καμπάνιες με τους φίλους μου για να διαβάζουν βιβλία οι συμπολίτες του, όπως για παράδειγμα, όσοι έχουν ένα βιβλίο στο προφίλ τους στο Facebook , έχουν έκπτωση σε κάθε είδους χώρους, από βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια, μέχρι και οδοντιατρεία.

Μια άλλη δράση του είναι την 23η Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου), όσοι έχουν ένα βιβλίο μαζί τους μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν το τοπικό Βοτανικό Κήπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ