ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Ο γιατρός David Isaacs λέει ότι θα μπορούσε να πάει στη φυλακή επειδή αποκαλύπτει πώς αντιμετωπίζει η Αυστραλία τους παράνομους μετανάστες. Ο παιδίατρος υποστηρίζει ότι είδε ένα κοριτσάκι μόλις 6 ετών “να προσπαθεί να κρεμαστεί”, και πρόσφυγες στο στρατόπεδο των Νήσων Ναουρού, του Ειρηνικού, να «αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες.»

7j7Πέντε ημέρες του Δεκεμβρίου ήταν όλες όσες χρειάστηκε ο Isaacs για να πάρει μια τέτοια απόφαση που μπορεί να στοιχίσει στον ίδιο προσωπικά. Είχε σταλεί στο νησί του Ειρηνικού, Ναουρού, 3.300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Brisbane. Αυτά που είδε εκεί έμοιαζαν με κόλαση. Μιλάει για «ψυχολογικά βασανιστήρια» από τους αυστραλούς φύλακες κατά των προσφύγων που στεγάζονται εκεί, τους οποίους  υποτίθεται ότι έπρεπε να φροντίζουν.

“Παραβαίνω το νόμο που μιλάω για αυτά, και θα μπορούσα ακόμη και να πάω στη φυλακή. Όποιος δουλεύει εκεί, οι γιατροί, οι δάσκαλοι, οι νοσηλευτές – θα μπορούσαν να πάνε φυλακή για δύο χρόνια αν πουν την αλήθεια για το τι συμβαίνει,” είπε ο Isaacs στο RT.

Ο ίδιος είχε σοκαριστεί από τον τρόπο που συμπεριφέρονταν στα παιδιά, και αισθάνθηκε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει γνωστό στον κόσμο το μικρό βρώμικο μυστικό της Αυστραλίας.

«Είδα ένα παιδί ηλικίας μόλις έξι ετών να προσπαθεί να κρεμαστεί», είπε, προσθέτοντας ότι και ένας αριθμός παιδιών υποφέρουν από μετα-τραυματικό στρες (PTSD).

“Οι γονείς είναι πολύ ταραγμένοι», είπε ο Isaacs. «Όταν οι γονείς είναι ταραγμένοι, τα παιδιά γίνονται επίσης προβληματικά, με αποτέλεσμα ή να παθαίνουν κατάθλιψη, ή να οργίζονται.”

Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει δώσει στη δημοσιότητα μια σειρά από επιστολές με περιγραφές που έγραψαν τα παιδιά που κρατούνταν στο στρατόπεδο στο Ναουρού, το οποίο βρίσκεται δίπλα σε ένα παλιό ορυχείο φωσφορικού άλατος.

Ένας πρώην υπάλληλος, ο Wilson Security, που ήταν υπεύθυνος για τη φροντίδα των εγκαταστάσεων, κατήγγειλε ότι έχει δει φύλακες να βασανίζουν τους μετανάστες χρησιμοποιώντας εικονικό πνιγμό και μια άλλη τεχνική βασανιστηρίων, γνωστή ως «zipping».

Ερωτηθείς σχετικά με τους ισχυρισμούς αυτούς την Κυριακή, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Tony Abbott, αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία: “Θα έλεγα ότι είναι ψευδείς, είναι απολύτως ψευδείς, και αν κάποιοι έχουν αποδείξεις για το αντίθετο, να μας τις φέρουν», είπε στη Guardian.

Κοινοβουλευτική έρευνα που ξεκίνησε τον Μάιο διαπίστωσε ότι έχουν υπάρξει 67 καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών, σχεδόν οι μισές από αυτές αφορούν το προσωπικό. Τριάντα-τρεις κρατούμενοι παραπονέθηκαν για σεξουαλική επίθεση, και πέντε ισχυρίστηκαν ότι τους προσφέρθηκαν ναρκωτικά και άλλα προνόμια για σεξουαλικά ανταλλάγματα. Κανείς δεν έχει συλληφθεί σε σχέση με αυτούς τους ισχυρισμούς.

Με πληροφορίες από το rt.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ