AΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Αποτελεί κατάκτηση για των Κλάδο των εκπαιδευτικών το αντικειμενικό σύστημα των μεταθέσεων , καθώς και η μοριοδότηση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Δυστυχώς , οι αποσπάσεις σε Φορείς και Υπηρεσίες γίνονται με αδιαφανή κριτήρια και η διαδικασία δεν τιμά τον Κλάδο των εκπαιδευτικών.

Ακόμα  και συνδικαλιστικά στελέχη  όλων των παρατάξεων –ενώ μέσα στα αμφιθέατρα κόπτονται για διαφάνεια και αξιοκρατία- εκμεταλλεύτηκαν άριστα τη δυνατότητα που τους παρείχε ο νόμος και αποσπάστηκαν σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες,  τη στιγμή μάλιστα  που χιλιάδες εκπαιδευτικοί υπηρετούσαν στις εσχατιές της χώρας.

Ενδιαφέρον είχαν πάντα  οι αποσπάσεις συνδικαλιστικών στελεχών των δυνάμεων  της  ευρύτερης αριστεράς σε Φορείς και Υπηρεσίες επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.,  ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να πείσουν τους συναδέλφους τους ότι ήταν  εκτός  του συστήματος.

Πολλά από τα παραπάνω στελέχη ηγούνται σήμερα συνδικαλιστικών παρατάξεων ή κατέχουν σημαντικά συνδικαλιστικά αξιώματα και στα τοπικά δρώμενα.

Οι εκπαιδευτικοί περίμεναν από τη νέα Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μοριοδότηση των αποσπάσεων σε Φορείς και Υπηρεσίες , αλλά ακολούθησε την  πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μέσα σε λίγες ώρες οι κατά τόπους  υπηρεσίες εκπαίδευσης θα μπορούσαν να βγάλουν τα μόρια απόσπασης των συναδέλφων, αλλά δεν υπήρχε η βούληση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Οι προεκλογικές εξαγγελίες για διαφάνεια και αξιοκρατία  έπεσαν στο κενό .

Προκαλεί, όμως,  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  με το έγγραφο  που εξέδωσε και καλεί τους εκπαιδευτικούς , που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση απόσπασής τους  σε Φορείς και Υπηρεσίες,  να υποβάλλουν ένσταση σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών από την ανακοίνωση των αποσπάσεων. Αλήθεια, με ποια επιχειρήματα θα τεκμηριώσουν την ένσταση, αφού δεν υπάρχουν κριτήρια.  Ποιον κοροϊδεύει  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Νομό Λάρισας αποσπάστηκαν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι , πριν είκοσι μέρες,  είχαν μεταταγεί σε διοικητικές θέσεις της Δ/νσης Π.Ε. Λάρισας . Μιλάμε για «άριστο» συντονισμό μεταξύ  των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να υιοθετήσει την πρόταση του Κλάδου: Οι  αποσπάσεις σε φορείς, Δν/σεις Εκπ/σης και  Κ.Υ. Υπουργείου να πραγματοποιούνται με μοριοδότηση μέσω ΚΥΣΠΕ.

Αλήθεια, οι αιρετοί του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας έχουν άποψη για το θέμα ;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ