Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΦΕΡΕ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΓΙΑ 22ΧΡΟΝΗ!

Εξαρθρώθηκε χθες ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη κατακράτηση αλλοδαπής με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση.
Συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, από τους οποίους δύο άνδρες ηλικίας 52 και 45 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 52 και 21 ετών, καθώς και μια 32χρονη από την Ουκρανία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, βιασμού, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τη μελέτη της υπόθεσης, ο 52χρονος έχοντας αρχηγικό ρόλο «ψάρευε», χρησιμοποιώντας μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ευπαρουσίαστες αλλοδαπές γυναίκες, προσφέροντάς τους εργασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, με τη βοήθεια των μελών του παράνομου κυκλώματος, τις προμήθευε με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία μετά την άφιξή τους στη χώρα μας, κατακρατούσε και στη συνέχεια με εκβιαστικό τρόπο, περιόριζε την ελευθερία τους και τις εξανάγκαζε σε σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ειδικότερα, ως προς την εξάρθρωση του κυκλώματος και τη σύλληψη των μελών του, προχθές το βράδυ μετά από καταγγελία 22χρονης Ρωσίδας για παράνομη κατακράτηση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση, άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο εξιχνίασης της υπόθεσης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος, αφού έπεισε την 22χρονη να μεταβεί στη Ρόδο στις 26.07.2015, παρακράτησε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και με εκβιαστικά μέσα – απειλές την υποχρέωσε να εργαστεί διαδοχικά σε δύο διαφορετικά μπαρ με σκοπό την προώθησή της στην πορνεία.

Για να επιτευχθεί μάλιστα ο σκοπός της σεξουαλικής της εκμετάλλευσης, την εξανάγκασε ο ίδιος (ο 52χρονος) δύο φορές σε συνουσία χωρίς τη θέληση της και την κρατούσε στην κατοικία του, περιορίζοντας την ελευθερία της. Παράλληλα, ο 45χρονος, ιδιοκτήτης μπαρ, η 32χρονη Ουκρανή και η 21χρονη Ελληνίδα, εργαζόμενες στα επίμαχα μπαρ, είχαν αναλάβει την επιτήρηση και εποπτεία της 22χρονης Ρωσίδας. Ρόλο επιτήρησης και εποπτείας είχε και η 52χρονη, σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, κατά το χρόνο που αυτός απουσίαζε από τη Ρόδο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 52χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 22χρονης, ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτου προσώπου (αλλοδαπής γυναίκας), η προέλευση και ο σκοπός των οποίων ερευνάται, πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που χρησιμοποιούνταν για την ανανέωση ταξιδιωτικών εγγράφων και εξασφάλιση νόμιμης εργασίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο ο 52χρονος μετέφερε την 22χρονη στα μπαρ, καθώς και ογδόντα  ναρκωτικά χάπια που κατείχε παράνομα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και κρατούνται προκειμένου να παραπεμφθούν ενώπιον της ανακρίτριας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com