ΔΥΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΑΞΙΑΣ $ 4,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Κυνηγοί θησαυρών βρήκαν ισπανικά χρυσά νομίσματα αξίας $ 4.5 εκατομμυρίων στη Φλόριντα.

Η ανακάλυψη έγινε 300 χρόνια μετά την ημέρα βύθισης ενός πλοίου, που είχε ξεκινήσει από την Αβάνα και κατευθυνόταν προς την Ισπανία, εξαιτίας ενός τυφώνα.

Στα 350 νομίσματα περιλαμβάνονται εννέα σπάνια κομμάτια, γνωστά ως βασιλικά οκτώ εσκούδα, σύμφωνα με τον Brent Brisben, η εταιρεία του οποίου – 1715 Fleet – Queens Jewels – κατέχει τα δικαιώματα για τα συντρίμμια.

Ο William Bartlett, 51 ετών, ο δύτης ο οποίος εντόπισε το θησαυρό, δήλωσε: «Το χρυσό μοιάζει σαν να έπεσε χθες στο νερό.”

Ο Bartlett ήταν μέλος του πληρώματος τριών ανθρώπων πάνω στο πλοίο του Brisben «S / V Capitana», όταν βρήκε τα νομίσματα σε ρηχά νερά έξω από τη Vero Beach της Φλόριντα, στις 30 Ιουλίου.

Η περιοχή αυτή είχε επιλεχτεί επειδή ήταν κοντά σε μια προηγούμενη ανακάλυψη.

Την ίδια ημέρα το 1715, ένας τυφώνας πέταξε 11 ισπανικές γαλέρες φορτωμένες με θησαυρούς στους υφάλους, στα ανοικτά της Φλόριντα, βυθίζοντας τες τις πρώτες πρωινές ώρες το επόμενο πρωί.

Σήμερα, τα συντρίμμια είναι διάσπαρτα σε μια μεγάλη περιοχή.

Ο Bartlett είπε ότι το πλήρωμα χρησιμοποίησε τον έλικα της βάρκας για να δημιουργήσει μια τρύπα στον αμμώδη πυθμένα του ωκεανού και να φτάσει 2,4 μέτρα πιο κάτω. Η επιχείρηση διήρκεσε πέντε ημέρες.

Όπως πολλοί κυνηγοί θησαυρών στη Φλόριντα, ο Bartlett, που ανακαινίζει κουζίνες και μπάνια, έχει ως χόμπι τις καταδύσεις.

Ο ίδιος είπε ότι δεν κυνηγά θησαυρούς για τα χρήματα, και αρνήθηκε να πει πόσα θα πάρει από την εταιρεία 1715 Fleet-Queens Jewels, σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει.

“Είμαι απλά ένας τύπος σε μια βάρκα που ζει το όνειρο», δήλωσε ο Bartlett.

Οι κυνηγοί όπως ο Bartlett, συνήθως εργάζονται στο πλαίσιο σύμβασης με την εταιρεία, η οποία τους χορηγεί ένα ποσοστό επί των ευρημάτων τους, αφού βεβαίως προηγουμένως η πολιτεία της Φλόριντα ασκήσει το δικαίωμά της στο 20% της ανάσυρσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ