ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπεραμυνόμενος των επιλογών και της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας καλύτερη τη συμφωνία που πέτυχε απέναντι στους δανειστές παρά τις πιέσεις ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό για να ανακοινώσει την επιλογή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Τσίπρας απαρίθμησε τα θετικά της συμφωνίας σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο μνημόνια, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κέρδισε σημαντικό έδαφος χωρίς όμως να πετύχει αυτό που επιθυμούσε η κυβέρνηση και ήθελε ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θέτει στην κρίση του ελληνικού λαού τις επιλογές της κυβέρνησης, να κρίνει θετικά και λάθη στην 7μηνη πορεία προς τη συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας ανακοινώνοντας την παραίτηση του ίδιου και της κυβέρνησής του κάλεσε τον κυρίαρχο λαό να κρίνει ποιος μπορεί να οδηγήσει από εδώ και πέρα τη χώρα. Ποιος μπορεί να εξασφαλίσει ουσιαστική απομείωση του χρέους. Ποιος μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση τόσο στους βουλευτές που δεν ψήφισαν τη συμφωνία στη Βουλή, αλλά και τις ηγεσίες των κομμάτων του μνημονιακού τόξου για τη στάση που τήρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Τέλος αφού απαρίθμησε σειρά νόμων και ενεργειών της κυβέρνησης στο εσωτερικό, ανακοίνωσε προθέσεις για το επόμενο διάστημα υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται νέα νωπή εντολή του λαού.

Θα ζητήσω την ψήφο για να κυβερνήσω και να ξεδιπλώσω όλες τις πτυχές του κυβερνητικού μας προγράμματος σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας καλώντας το λαό να δώσει τη μάχη μαζί του.

“Με την ψήφο σας θα αποφασίσετε ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται. Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη για να ξαναστήσουμε την πατρίδα στα πόδια της”, ανέφερε κλείνοντας το διάγγελμά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ