Ο Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή, 21 Αυγούστου και ώρα 10:00, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της παροχής διερευνητικής εντολής.

Εν τω μεταξύ χθες ο κ. Μεϊμαράκης μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της κυβέρνησης τόνισε ότι «η ΝΔ είναι εδώ και καιρό πανέτοιμη γιατί ουδέποτε είχε εμπιστοσύνη σε αυτά που έλεγε ο πρωθυπουργός, τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα, έχουμε επικοινωνήσει με τους υποψηφίους μας, είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού, είπε ότι η ΝΔ θα λάβει την διερευνητική εντολή και θα την αξιοποιήσει, σημειώνοντας, πάντως, ότι το κόμμα είναι πανέτοιμο για την εκλογική μάχη.

Σήμερα ο πρωθυπουργός μετά από περιπλάνηση πολλών ημερών αποφάσισε να δημοσιοποιήσει επιτέλους την άποψή του, είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Δεν μας αιφνιδίασε, το περιμέναμε, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ είναι εδώ και καιρό πανέτοιμη γιατί ουδέποτε είχε εμπιστοσύνη σε αυτά που έλεγε ο πρωθυπουργός, τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα, έχουμε επικοινωνήσει με τους υποψηφίους μας, είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη, δήλωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι «οι πελαγωμένοι ηγέτες».

Είπε ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο κ. Τσίπρας. «Από το διάγγελμα προκύπτει ότι παραιτείται για έναν λόγο που θα μπορούσε να είχε λύσει στο συνέδριο» τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τους συντρόφους του και τους Ευρωπαίους. Δεν είναι στάση σοβαρή απέναντι στους εταίρους να περιμένεις να ψηφίσουν τα ξένα Κοινοβούλια να εκταμιευθεί η δόση και τότε να πάμε σε εκλογές» είπε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «είναι λίγο ψευτράκος, λίγο πονηρούλης, τακτικιστής».

Σημείωσε ότι η ΝΔ απαιτεί να υπάρξει η συνταγματική διαδικασία και δήλωσε ότι υπάρχει και έλλειμμα δημοκρατίας τους τελευταίους μήνες.

«Εάν είμαστε πρώτο κόμμα θα συνεργαστεί μαζί μας ο Τσίπρας;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να τηρηθεί ο πολιτικός πολιτισμός σε αυτές τις εκλογές.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και εκτίμησε ότι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ θα γυρίσουν στη ΝΔ.

Κατηγόρησε ως «τυχοδιωκτική» την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές και είπε ότι ο πρωθυπουργός «δραπετεύει» μέσω της προσφυγής στις κάλπες. «Έχει ενοχές ο Τσίπρας και δραπετεύει, το φάντασμα Λαφαζάνη τον καταδιώκει» σημείωσε.

Τόνισε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αίτημα για εκλογές, αλλά παραίτηση.

Είπε ότι με τις διαδικασίες εξπρές, η ΝΔ δεν έχει την ευχέρεια χρόνου να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Ερωτηθείς με ποιο πολιτικό αφήγημα θα πάει η ΝΔ στις κάλπες, σημείωσε ότι θα πάει με το αφήγημα της συνέπειας και της σοβαρότητας , λέγοντας «όχι» στην ακυβερνησία.

Είπε ότι πιστεύει πως ο λαός θα στηρίξει την ΝΔ γιατί έζησαν το εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι «παραδίδει τα όπλα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ