Η ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Η χώρα  οδηγείται με πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα ξανά σε εκλογές. Με την αξιοπιστία της  ακόμη πιο λαβωμένη, με την οικονομία της σε πρωτοφανείς περιορισμούς και διαλυμένη και την κοινωνία σε απελπισία.

Κι αυτά,  επτά μόλις μήνες από τις εκλογές του Γενάρη που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν ότι θα φέρει την ελπίδα και θα σχίσει τα μνημόνια. Η απερχόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντίθετα,  χαρακτηρίστηκε από απαράδεκτες παλινωδίες στο θέμα του χρέους και του δανεισμού, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει τη χώρα με δεκάδες δισεκατομμύρια και ενα βαρύτερο τρίτο μνημόνιο  καθώς και από οπισθοδρόμηση σε όλους τους τομείς.

Η κάθε άλλο παρά “αριστερή” κυβέρνηση μη αντέχοντας το κόστος των επιλογών και των αντιφάσεών της κατέρρευσε και τώρα ο κ Τσίπρας ζητά ξανά τη στήριξη του λαού για να συνεχίσει προφανώς  να κυβερνά με τον ίδιο  τρόπο, αφού πρώτα επιβράβευσε τους αίτιους της κρίσης, δηλαδή το σύστημα Καραμανλή.

Ως ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ πορευτήκαμε το διάστημα αυτό με σοβαρότητα , ψυχραιμία και ουσιαστική πολιτική συμβολή,  με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της χώρας.

Μακριά από λαϊκισμούς και τακτικισμούς,  πιστεύουμε και σήμερα , στην κρίσιμη αυτή περίοδο, ότι η χώρα έχει ανάγκη απο προοδευτικές λύσεις διακυβέρνησης, μέσα από συντεταγμένο Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων που θα κληθούν  να το εφαρμόσουν  πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν σε αυτό. Με συνέπεια, γνώση, ένταση μέχρι να βγούμε από την κρίση και να δημιουργηθούν συνθήκες μη επαναφοράς της.

Για εμάς, για το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, αυτό είναι το διακύβευμα πλέον αυτών των εκλογών, τις οποίες οφείλουμε να μετατρέψουμε από μια  επιβαρυντική   διαδικασία σε μια μεγάλη ευκαιρία Αλλαγής της χώρας. Και θα το κάνουμε.

Αφού όλοι είναι πια “μνημονιακοί” το ερώτημα, το πραγματικό δίλλημα της εποχής είναι  μετά τα μνημόνια τι:

Σε αυτό πρέπει να απαντήσουν τα κόμματα κι ο λαός σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ