ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Η 20η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η 20η Σεπτεμβρίου θα είναι όπως όλα δείχνουν η ημερομηνία των εκλογών αφού είναι η ημερομηνία που καλύπτει το συνταγματικό προαπαιτούμενο των 21 ημερών μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των διερευνητικών εντολών και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αν πάρει την τρίτη εντολή ο κ. Λαφαζάνης τότε οι προθεσμίες είναι υπερ αρκετές ενώ ακόμη και στην περίπτωση που ισχύσουν κάποιες εκτιμήσεις ότι η Τρίτη εντολή πρέπει να πάει στη Χ.Α. και στο Ποτάμι επίσης οι μέρες επαρκούν για να γίνουν εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Με αυτό τον τρόπο φτάνουμε στην 29η Αυγούστου και ακόμη και αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλέσει την επομένη (30η Αυγούστου) τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, μένουν 21 ημέρες έως την 20η Σεπτεμβρίου.

Το Σύνταγμα (άρθρο 41) ορίζει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέσα σε 30 ημέρες από τη διάλυση της Βουλή, που όπως προκύπτει από τις διαδικασίες (ανακήρυξη υποψηφίων, ψηφοδέλτια κλπ) δεν μπορεί να είναι κάτω από 20 ημέρες. Άρα, ακόμη και αν εξαντληθούν όλες οι προθεσμίες, η 20η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που έχει προτείνει και ο πρωθυπουργός, είναι εφικτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ