ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;

Τις επόμενες ημέρες τα συστημικά ΜΜΕ θα αρχίσουν να παρουσιάζουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις. Όλοι μας γνωρίζουμε όμως ότι οι δημοσκοπήσεις εκτός από το να καταγράφουν τις τάσεις επηρεάζουν και το τελικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη πολιτική περίοδο. Έχουμε μια πρόταση: Να κάνουμε την δική μας επιστημονική δημοσκόπηση με ανοιχτές διαδικασίες.

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί αν η δημοσκόπηση που διαβάζετε εξυπηρετεί την ενημέρωση ή τα συμφέροντα αυτού που την παράγγειλε; Πόσες φορές αναφερθήκατε δηκτικά στην επιλογή των ερωτήσεων; Πόσες φορές αγανακτήσατε από ερωτήσεις «καταλληλότερων»;

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε τη δική μας δημοσκόπηση;


Η πρότασή μας είναι να απευθυνθούμε στην Public Issue και τον Γιάννη Μαυρή προκειμένου να παραγγείλουμε μια διαφορετική δημοσκόπηση που δεν θα εξετάσει μόνο την εκλογική συμπεριφορά αλλά θα συμπεριλάβει ερωτήσεις που πραγματικά θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τον παλμό της κοινωνίας. Ιδιαίτερα τώρα που τα συστημικά ΜΜΕ παίζουν τα ρέστα τους.Για την υλοποίηση της δημοσκόπησης σκοπεύουμε να κάνουμε μια ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση με τον επιστημονικό μας συνεργάτη και μαζί με τις συμβουλές του να καταλήξουμε μαζί με τους αναγνώστες μας για τις ερωτήσεις και την μεθοδολογία της δημοσκόπησης. Έτσι θα διασφαλίσουμε την απόλυτη διαφάνεια.Θα ζητήσουμε επίσης (αν γίνεται) μετά την δημοσκόπηση πρόσβαση και στα αστάθμιστα αποτελέσματα και θα προσπαθήσουμε μαζί με τους επιστήμονες να δημιουργήσουμε και ένα ελεύθερο τρόπο πιστοποίησης της αντικειμενικότητας της δημοσκόπησης.

Το κόστος για μια πανελλαδική μέτρηση είναι 7.000€ και το TPP παρόλο που θα το ήθελε πολύ δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει μόνο του το κόστος του. Αν όμως το θέλουμε πολύ μπορούμε να το υλοποιήσουμε με crowdfunding. Για απόλυτα αδιάβλητη διαδικασία δημιουργήσαμε μια καμπάνια στην γνωστή πλατφόρμαindiegogo.

Κάντε λοιπόν κλικ εδώ και πάρτε μέρος στην ενημέρωση που γίνεται από τους πολλούς για τους πολλούς και για τα συμφέροντά τους.

Για τα προβλήματα εξατιίας των Capital Controls: Επειδή κάποιοι από τους αναγνώστες μας αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης του indiegogo εξαιτίας των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων όσοι επιθυμείτε να ενισχύσετε χρησιμοποιήστε κάποια άλλη επιλογή δωρεάς προς το TPP (κλικ εδώ ) αναγράφοντας στην κατάθεση “Δημοσκόπηση” και θα μετρήσουμε και αυτά τα ποσά κανονικά για την καμπάνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ