ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ Ο Νο 2 ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ISIS

Το Νο 2 της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκε σε μια στρατιωτική αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Ιράκ, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

Ο Ned Price, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι ο Fadhil Ahmad al-Hayali επέβαινε σε όχημα κοντά στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όταν σκοτώθηκε την Τρίτη.

Ως αναπληρωτής του ηγέτη  Abu Bakr al-Baghdadi, ο al-Hayali ήταν ο κύριος συντονιστής για τη μετακίνηση μεγάλων ποσοτήτων όπλων, εκρηκτικών υλών, οχημάτων και ανθρώπων μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας, όπου οι τζιχαντιστές ελέγχουν μεγάλες περιοχές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται του συνασπισμού χωρών που τον τελευταίο χρόνο επιτίθενται με αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών, των όπλων και μηχανημάτων τους, αλλά έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο όσον αφορά την επίτευξη του στόχου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να «υποβαθμίσει και να καταστρέψει» την ISIS, η οποία αποκεφαλίζει τους ομήρους, μεταξύ των οποίων και μερικούς Αμερικανούς.

Ο Al-Hayali επέβλεπε την ISIS στο Ιράκ, όπου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών είχε σχεδιάσει ενέργειες, όπως την επίθεση στη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014. Ήταν μέλος της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, της προκάτοχου της ISIS.

Επίσης, στην αεροπορική επιδρομή της Τρίτης σκοτώθηκε ένα άλλο στέλεχος των τζιχαντιστών, γνωστός ως Abu Abdullah.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ