ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Γραμματεία Λάρισας καταγγέλλει  τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και τη διαχειριστική λογική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στo ασφυκτικό πλαίσιοo της συνθήκης ΣΕΝΓΚΕΝ και των κανονισμών του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ.

Η ίδια η πραγματικότητα, τα στοιχεία που δημοσιεύονται, αναδείχνουν το πρόβλημα και τις διαστάσεις του. ΕΛΛΑΔΑ 2014: 43.500 μετανάστες, 2015: μόνο τον Ιούλιο 50.242 αφίξεις ! Η σύνθεση, των προηγούμενων εβδομάδων ήταν: ΣΥΡΙΟΙ 82%, ΑΦΓΑΝΟΙ 14% και ΙΡΑΚΙΝΟΙ 3%. Οι ιμπεριαλιστές με τους πολέμους , τις επεμβάσεις κι όλα όσα πράττουν σε μια τεράστια περιοχή από τη Βόρεια Αφρική , μέχρι την ΥΕΜΕΝΗ και το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ευθύνονται για το δράμα των προσφύγων , τον ξεριζωμό από τις εστίες τους.   Η ΕΛΛΑΔΑ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει («το κράτος έχει συνέχεια»…) τη συμπόρευση με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο μακελειό σε βάρος των λαών.

Η ΕΕΔΥΕ Γραμματεία Λάρισας καλεί τους αγωνιστές που συσπειρώνονται στο αντιιμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους και να αποκρούσουν σθεναρά ρατσιστικές εκδηλώσεις και φαινόμενα εκμετάλλευσης των ξεριζωμένων.

Στο πλαίσιο των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος, δυναμώνουμε τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος και διεκδικούμε:

         Κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν και των Κανονισμών του Δουβλίνου

         Εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων στα κράτη – μέλη της ΕΕ που έχουν ως  προορισμό τους

         Δημιουργία ανθρώπινων χώρων υποδοχής και φιλοξενίας.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ