«ΜΑΥΡΗ» ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ!

Το χρηματιστήριο στην Κίνα έπεσε περισσότερο από 8%, ενώ οι απώλειές του την  περασμένη εβδομάδα ήταν στο 11%!

Οι κινεζικές μετοχές κατρακύλησαν πάνω από 8% μέσα σε μία ώρα τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο επέτρεψε στο κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο να επενδύσει σε μετοχές στην τελευταία προσπάθειά του να στηρίξει τις αγορές.

Η βουτιά στις μετοχές της Κίνας που ακολούθησε τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας που ήταν στο 11%, θα μπορούσε να στείλει σε ύφεση όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε περισσότερο από 4% τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, η αυστραλιανή αγορά βούτηξε 3%, ενώ η ιαπωνική και το χρηματιστήριο στη Ταϊβάν έπεσαν πάνω από 2%.

Περισσότερα από $ 5 τρισεκατομμύρια έχουν σβηστεί από την αξία των παγκόσμιων μετοχών μετά από το σοκ της υποτίμησης του κινέζικου γουάν στις 11 Αυγούστου, που πυροδότησε φόβους ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είναι ασθενέστερη από ό, τι πίστευαν όλοι.

Η πτώση του χρηματιστηρίου στης Κίνας της Δευτέρας ακολούθησε τη βαριά πτώση στη Wall Street την Παρασκευή, με τον Dow Jones Industrial Average να σημειώνει τη χειρότερη συνεδρία του στα τέσσερα χρόνια και όλοι οι δείκτες αναφοράς να χάνουν περισσότερα από 3%.

Οι προβλέψεις των ειδικών λένε ότι η «κρίση θα χειροτερέψει καθώς οι αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο πέφτουν.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ