ΚΡΗΤΗ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε στα Χανιά ένας 47χρονος,  πατέρας τριών παιδιών  την ώρα που εκτελούσε εργασίες σε στέγη καταστήματος.

Ο άτυχος, άντρας, εργάτης οικοδομής, έχασε την ζωή του την Κυριακή, που αν και αργία, ο ίδιος εργάζονταν για να βγάλει τα προς το ζην.

Ο 47χρονος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων όμως υπέκυψε στα τραύματά του.

Το εργατικό κέντρο Χανίων σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον 47χρονο πατέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος πάνω στον αγώνα του μεροκάματου, έχασε την ζωή του.

Ο συνάδελφος που έχασε την ζωή του, ήταν εργάτης, μόλις 47 ετών, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος  παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο εργαζόταν ακόμη και την Κυριακή.   

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν καθημερινά τις  κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες  πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, χάρη της δημοσιονομικής «προσαρμογής» και της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων. Πολιτικές  που επέβαλαν εντατικοποίηση της εργασίας,  κουτσούρεψαν μισθούς, διέλυσαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εκτόξευσαν  στα ύψη την ανεργία και τη μαύρη εργασία, αποδυνάμωσαν τους κρατικούς  ελεγκτικούς μηχανισμούς,  κι έστρωσαν  με κάθε τρόπο το έδαφος στα ντόπια και ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα ώστε να παρελαύνουν πάνω στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση των εργαζομένων και του λαού μας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων  δεν θα πάψει ν’ αγωνίζεται για την ανατροπή αυτών των βάρβαρων πολιτικών που γύρισαν τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα έναν αιώνα πίσω.

Η πρώτιστη όμως και κυρίαρχη διεκδίκηση  στον αγώνα μας αυτό,  θα είναι πάντοτε  το ιερό και αδιαπραγμάτευτο  δικαίωμα των εργαζομένων να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά τους, μετά τη δουλειά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Χανίων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου.

Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα.

flashnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ