ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ

Για τρίτη συνεχή χρονιά θα γιορτασθεί η Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Κάστρο Μελιβοίας, ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού «Στο Φως του Φεγγαριού», στον οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της Ελλάδας.

Η εκδήλωση, με γενικό τίτλο «Η νοσταλγική πανσέληνος του Φιλοκτήτη», θα γίνει την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 8.00μ.μ. και θα είναι αφιερωμένη στο γνωστό Ομηρικό βασιλιά της Μελιβοίας.

Διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας«Φιλοκτήτης», την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγιάς «Καλυψώ», ενώ συνεργάζονται επίσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιβοίας «΄Ομηρος»  και η τοπική κοινότητα Μελιβοίας.

Περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος  τα εξής: Καλωσόρισμα από τον σύλλογο Φιλοκτήτης, σύντομη αναφορά στον αρχαίο βασιλιά από τον φιλόλογο Οδυσσέα Β.Τσιντζιράκο, ποιητική απαγγελία- συνοδεία πιάνου- από την Κωνσταντίνα Βατζιά , με τίτλο «Εξομολόγηση στην Πανσέληνο»,  θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η νοσταλγική πανσέληνος του Φιλοκτήτη», από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Μιλτιάδης Δάλλας Αγιάς. Το δρώμενο αποτελεί τμήμα της τραγωδίας «Φιλοκτήτουκάθαρσις», του Οδυσσέα Β.Τσιντζιράκου. Στο δεύτερο μέρος ο Θωμάς Θωμαίδης  με τους Τάσο Χαρμάνη (πιάνο), Δημήτρη Τσιαβέ (σαξόφωνο- φλάουτο) και Ντίνο Ζαχαριά (μπουζούκι- ακουστική κιθάρα),  θα ερμηνεύσουν μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια που προσδιορίζονται, επικαλούνται ή αναφέρονται στο φεγγάρι της Ζωής, του ΄Ερωτα, της Αγάπης και της Φύσης.

Παρουσίαση της εκδήλωσης: Ευθυμία Ζιάκα. H μεταφορά των θεατών θα διευκολύνεται με το λεωφορείο του Δήμου Αγιάς, το οποίο θα ξεκινήσει από το δημοτικό αναψυκτήριο της Πλατανιάς  από τις 7.30. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ