ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ Η ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών και την έναρξη της σχολικής χρονιάς υποστηρίζοντας ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών παραδοσιακά κι εξαιτίας της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, αποκτά διττή σημειολογία.

“Επισφραγίζει αφενός το τέλος μιας προσπάθειας κι αφετέρου την έναρξη μιας άλλης, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, αυτό των μαθητών όσο και σε συλλογικό, που αφορά ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η  είσοδος στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση  συνιστά την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας των μαθητών, την έναρξη των σπουδών τους και την αρχή μιας περιόδου κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορέσουν να θέσουν νέους στόχους για την προσωπική ζωή και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Σηματοδοτεί το πέρασμα στην ενηλικίωση και τους προετοιμάζει γι αυτό. Τους δίνει τη δυνατότητα αφενός να εξειδικευτούν σ’ ένα γνωστικό αντικείμενο και να γίνουν καλοί επιστήμονες κι αφετέρου μέσα απ’ την συλλογικές διαδικασίες και  εμπειρίες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους να αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους καταστήσουν καλούς πολίτες με κριτική ικανότητα  και άποψη”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κ. Αναστασοπούλου, τονίζει ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές (7100) που έλαβαν μέρος στη διαδικασία των εξετάσεων και θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες. Εύχεται τα επόμενα χρόνια να αποδειχτούν γι αυτούς ανάλογα των προσδοκιών και των ονείρων τους και η νέα χρονιά να είναι εποικοδομητική , με  συνεχή πρόοδο και υπευθυνότητα στις υποχρεώσεις τους. Τονίζει ακόμη ότι θα είναι σίγουρα μια συναρπαστική  πορεία που οι ίδιοι έχουν επιλέξει και η οποία θα είναι επιτυχής  αν εμπνέεται και συνδυάζεται πέρα από τις επαρκείς γνώσεις κι από διαχρονικές αρχές κι αξίες. Συγχαίρει τις οικογένειες κι εύχεται καλή δύναμη και στήριξη των στόχων και των ονείρων των παιδιών τους. Συγχαίρει τέλος τους εκπαιδευτικούς για την σημαντική συμβολή τους σ’ όλη την εκπαιδευτική διαδρομή όσο και στην επιτυχία των μαθητών στις εξετάσεις.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια επισημαίνει ότι παρά τις δυσκολίες στα θέματα των Πανελλαδικών, το ποσοστό της επιτυχίας ήταν υψηλό  και φέτος  στα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε ότι αφορά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Θεσσαλία, σημειώνει ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση είναι έτοιμη και πιστεύει ότι θα στεφθεί κι αυτή με επιτυχία σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε το ξεκίνημα να γίνει ομαλά και όλα να είναι στη θέση τους. Τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι λίγα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,( 300 στην Πρωτοβάθμια Εκ/ση και περίπου 100 περίπου  Β/μια) και υπάρχει η βεβαιότητα ότι με  τη συνετή αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων που διατίθενται δεν θα υπάρχουν  προβλήματα.  Τα βιβλία έχουν ήδη διατεθεί στις σχολικές μονάδες και περιμένουν τους μαθητές.  Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα δίνεται στην ενίσχυση δομών, δράσεων και προτάσεων προς όφελος των μαθητών όπως το ολοήμερο σχολείο, η προσχολική αγωγή, η ειδική αγωγή και εκπαίδευση, οι υποστηρικτικές δράσεις μαθητών και εκπαιδευτικών (ενισχυτική διδασκαλία, παρατηρητήριο βίας κλπ).

Στόχος της Περιφερειακής Δ/σης είναι ένα σχολείο που υπηρετεί  τις παιδαγωγικές ιδέες και αξίες, σέβεται και ικανοποιεί τις μαθησιακές και προσωπικές ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών,  παρέχει σε όλους την δυνατότητα επίτευξης των στόχων τους με ίσες και αντισταθμιστικές  ευκαιρίες μόρφωσης  χωρίς συμβιβασμούς στην ποσότητα και ποιότητα των μορφωτικών αγαθών. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα, τέλος,  που συζητά, συνεργάζεται, ακούει, ικανοποιεί και σέβεται τις ανάγκες των εκπαιδευτικών πάνω στους οποίους στηρίζεται όλο το οικοδόμημα της εκπαίδευσης.

Με την ορθολογική διαχείριση, την ιεράρχηση των αναγκών, την αλληλεγγύη, την κατανόηση, τη διάθεση συνεργασίας και χωρίς εκπτώσεις σε θεμελιώδη αιτήματα όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας πιστεύουμε ότι θ’ αντισταθούμε και θα βγούμε νικητές σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας με την προσδοκία των καλύτερων ημερών.

.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ