ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΜΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΠΕΑ

Έργα προστασίας της γέφυρας της Αμπελιάς στα Φάρσαλα αλλά και του ποταμού Ενιπέα στην περιοχή από ακραία καιρικά φαινόμενα, θα υλοποιηθούν μετά από την υπογραφή την Τετάρτη, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της σύμβασης για την κατασκευή του έργου «Προστασία γέφυρας Αμπελιάς και αναχωμάτων στον Ενιπέα ποταμού», αρχικού προϋπολογισμού 246.000,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για την προστασία των βάθρων της γέφυρας Αμπελιάς στον Ενιπέα ποταμό με την κατασκευή λεκάνης ηρεμίας  από οπλισμένο σκυρόδεμα  σε όλο το πλάτος της κοίτης εμβαδού 2200 τ.μ. περίπου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί υπερύψωση και προστασία τμημάτων του δεξιού αναχώματος του Ενιπέα ποταμού κατάντη της γέφυρας της Αμπελιάς.

Τά τμήματα που θα χρειασθούν υπερύψωση αναχώματος καθώς και οι θέσεις των πρανών του αναχώματος  που θα απαιτηθεί να προστατευθούν   θα υποδειχθούν από την επιβλέπουσα υπηρεσία.

Θα εκτελεστούν επιπλέον  εργασίες προστασίας τμημάτων της κοίτης του Ενιπέα  ποταμού, με διαμορφώσεις της χαμηλής κοίτης του, με απόθεση και συμπύκνωση των υλικών εκσκαφής σε κατεστραμμένα τμήματα αναχωμάτων και οχθών και επένδυση τους με συρματοκυλίνδρους σε θέσεις που απαιτείται προστασία ή αντικατάσταση των κατεστραμμένων συρματοκιλύνδρων καθώς και τοποθέτηση λιθορριπών για ενίσχυση των πρανών..

Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η θωράκιση των βάθρων της γέφυρας της Αμπελιάς, των πρανών των αναχωμάτων και της κοίτης  του Ενιπέα ποταμού κατάντη της γέφυρας  από πλημμυρικά φαινόμενα, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες και οι ιδιοκτησίες τους.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας και η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε έξι μήνες.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «υπογράψαμε σήμερα μία ακόμη σύμβαση που αφορά τη γέφυρα στην Αμπελιά Φαρσάλων στον Ενιπέα ποταμό. Η γέφυρα εκεί είχε πρόβλημα, γι’ αυτό και ενισχύουμε τα βάθρα της, ενώ ταυτόχρονα κάνουμε μία λεκάνη ηρεμίας ούτως ώστε να μην έχουμε πρόβλημα σε ακραία και μη, καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα ενισχύουμε τα αναχώματα και τις περιοχές εκείνες στον Ενιπέα ποταμό οι οποίες αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 246.000 ευρώ σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Η πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά παρ’ όλα αυτά εμείς με σωστό προγραμματισμό ακόμη αντέχουμε και υπογράφουμε έργα τα οποία και δίνουν θέσεις εργασίας και διοχετεύουν χρήμα στην πραγματική οικονομία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ