ΓΙΝΕ ΓΑΤΟΝΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Συνέντευξη Τύπου για την καμπάνια «FeeLSAFE» που διοργανώνουν από κοινού Υπουργείο και ΕΣΕΕ και η οποία αφορά στην ευαισθητοποίηση εμπόρων και καταναλωτών γύρω από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο δόθηκε χθες.

Οπως τονίστηκε η έναρξη της καμπάνιας θα δοθεί στη ΔΕΘ στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας όπου θα ενημερώνονται καταναλωτές και επιχειρηματίες για την ηλεκτρονική εφαρμογή FeelSAFE.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Τσακνάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλης Κορκίδης. Αντικείμενο της Ο κ. Πανούσης ευχαρίστησε τη Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνεχάρη τους εμπλεκόμενους για την πρωτότυπη και χρήσιμη καμπάνια που προωθούν.

hlekt1Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της πάταξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος – ασφαλέστερη συναλλαγή, εξάλειψη κινδύνου, πάταξη φοροδιαφυγής – και διαβεβαίωσε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Διεύθυνσης για την αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε απειλών.

Ο κ. Κορκίδης, από τη δική του πλευρά, στην εισήγησή του έδωσε έμφαση στην περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης της ψηφιακής οικονομίας στην ελληνική αγορά, επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους η καμπάνια «FeeLSAFE» είναι καθοριστική για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση επιχειρηματιών και καταναλωτών.

Πολύ πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, αναφερόμενος στα δεδομένα της ψηφιακής οικονομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έδωσε κάποια εύγλωττα στοιχεία τα οποία (επισυνάπτονται). Επιπλέον ενημέρωσε ότι η ΕΣΕΕ θα αναλάβει δράση για επόμενες ενέργειες προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη χρήση τεχνολογιών αναφορικά με SMEs clouding (υπολογιστικό νέφος).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ