ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ – ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

 

Επίθεση στη δημοτική αρχή Τυρνάβου εξαπολύει η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τις επιλογές της για τη Γιορτή Κρασιού του Αμπελώνα, το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου που ενέκρινε, αλλά και γενικά με την πολιτική που ασκεί όλο τον πρώτο χρόνο της θητείας της. Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου «μπαίνοντας» δυναμικά στη δεύτερη χρονιά της θητείας της, επέλεξε να «δωρίσει» τη διοργάνωση των συναυλιών της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα και την εκμετάλλευση του αντίστοιχου χώρου σε ιδιώτες. Όψιμα κατάλαβε, ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι περιορισμένα λόγω των αντιλαϊκών μέτρων που πήρε η «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Εκχωρεί δράσεις του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα, με συνέπεια να επιβαρύνεται περισσότερο το αναιμικό εισόδημα μεγάλου μέρους συμπολιτών μας, που θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση ακόμα και σε παραδοσιακές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, που ταύτισαν τη ζωή τους με τον τόπο τους, όπως είναι η  56η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα

Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου που πρότεινε  στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόσφατα και το καταψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, βάζει τα θεμέλια του τρόπου υλοποίησης του προγράμματός της, που εστιάζεται στην ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων και κοινωνικών δομών του Δήμου.

Μάλιστα, οι διαδικασίες αυτές θα επιταχυνθούν, με την ψήφιση του 3ου «αριστερού» μνημονίου, όπου περιλαμβάνονται επιπλέον περικοπές στην κρατική επιχορήγηση των δήμων και αύξηση της φορολόγησης των δημοτών μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν ο μόνος συνδυασμός που προεκλογικά, τόνισε το πολιτικό βάρος των δημοτικών εκλογών και καλούσε τους συνδημότες μας σε αγωνιστική συσπείρωση γύρω του, για την απόκρουση των πολιτικών των δυο προηγούμενων μνημονίων που έφτασαν τους δήμους σε τραγική κατάσταση, με το μισό προσωπικό να λείπει και μειωμένη την χρηματοδότηση κατά 60%. Απεναντίας, η «ακομμάτιστη» προεκλογικά σημερινή Δημοτική Αρχή, μιλούσε στο πρόγραμμά της «για προβολή πρότυπο ένα νέου κοινοτισμού, μιας νέας συνΠολιτείας».

Η διαχειριστική λογική της, και η ακραιφνής υποστήριξη της μέχρι τώρα κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα, οδήγησε τον δήμο σε υποτυπώδη παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες, όπως το ίδιο συμβαίνει και σε όλη τη χώρα από την λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων και ιδιαίτερα των φοροεισπρακτικών που γονατίζουν τον λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου καλεί τους εργαζομένους, τους μαζικούς φορείς του δήμου, τα λαϊκά στρώματα να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί ο αντιλαϊκός κατήφορος, να ακυρώσουν στην πράξη τις αντεργατικές πολιτικές.

Καλεί τους συνδημότες να συμπαραταχθούν στις ερχόμενες εκλογές με το ΚΚΕ που η πολιτική του πρόταση : να βγει η χώρα από τη ΕΕ, να γίνει μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική και φιλολαϊκή διέξοδο για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ