Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

“Αποτελούσε πάγιο και μόνιμο  αίτημα των οφειλετών του δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων η διεύρυνση του νόμου Κατσέλη ούτως ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οφειλές προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμα και προς τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού”, υποστηρίζει σε σημερινή του δήλωση ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλης ο οποίος δίνει χρόνια μάχες στο πλευρό των δανειοληπτών.

Παράλληλα επισημαίνει ότι όσοι δανειολήπτες υπάγονται κατ’ αρχήν στον νόμο Κατσέλη και οφείλουν στις τράπεζες θα μπορούν να υπαγάγουν και τυχόν οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή η τροποποίηση αφορά ιδιαίτερα και κυρίως τους μικροεμπόρους για τους οποίους η νομολογία των Ειρηνοδικείων στην πλειοψηφία τους έχει κάνει δεκτό το αίτημα της για υπαγωγή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Επίσης με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίσθηκε μαζί με την δανειακή σύμβαση η διαγραφή χρεών μέχρι 20.000 ευρώ είναι γεγονός. Η διαγραφή των χρεών θα γίνεται με δικαστική απόφαση και εφ’ όσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναλύονται στον νόμο. Είναι γεγονός πως η δανειακή σύμβαση είναι δύσκολη και επίπονη πλην όμως η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι πρωταρχικό μέλημα γι’ αυτήν την κυβέρνηση.

Επίσης το θέμα των κόκκινων δανείων θα διευθετηθεί εντός του μηνός Νοεμβρίου με γνώμονα τα δάνεια που αντικειμενικά δεν είναι βιώσιμα. Όσοι λοιπόν δανειολήπτες αδυνατούν με αντικειμενικά κριτήρια πάντα να εξυπηρετήσουνε τα δάνεια τους αυτά θα τύχουνε της προστασίας της πρώτης κατοικίας και της ευνοϊκής ρύθμισης των δανείων.

Με αφορμή τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις ο κ. Κόκκαλης σημειώνει και τα εξής:

«Ο αγώνας που δίνω εδώ και χρόνια για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών καθώς και όλων εκείνων των εμπορικών ομάδων που ασφυκτιούν κάτω από τη μέγγενη των χρεών, τα οποία δημιουργήθηκαν ελέω της κρίσης, συνεχίζεται, αυτή τη φορά με καλύτερες προϋποθέσεις.

Μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους μικροφειλέτες που θα έβλεπαν τις περιουσίες τους να χάνονται ή που εξαιτίας των οφειλών τους στο δημόσιο δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους είναι πλέον γεγονός.

Συνεχίζουμε και τα επόμενο διάστημα τον αγώνα για καλυτέρευση των συνθηκών και του πλαισίου εκείνου που θα επιτρέψει στους Έλληνες πολίτες να πάρουν και πάλι την τύχη στα χέρια τους».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com