ΚΟΖΑΝΗ: ΟΠΛΑ, ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Μίνι οπλοστάσιο διατηρούσε, όπως διαπιστώθηκε από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής, σε ερειπωμένο σπίτι στην Κοζάνη, ένας 57χρονος καθηγητής πανεπιστημίου. 

Συγκεκριμένα, στο ερειπωμένο σπίτι βρέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια και 2.000 σφαίρες, 10χειροβομβίδες, εκρηκτικά και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός.

Οι υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο αφορά ακίνητο ιδιοκτησίας στενού συγγενή του 57χρονου, που δηλώνει καθηγητής Πανεπιστημίου της Λειψίας, μετά από πληροφορίες.

Αμέσως τα ευρήματα συσχετίστηκαν με τον 57χρονο, ο οποίος στις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει υποστήριξε ότι είχε αποκτήσει τα παραπάνω πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ συνέδεσε την αγορά τους με το γεγονός ότι είναι κρητικής καταγωγής και θα τα χρησιμοποιούσε σε κάποιο «γλέντι» στο νησί.

Οι εξηγήσεις του 57χρονου, πάντως, δεν φαίνεται να πείθουν τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ από τους αριθμούς που φέρουν όπλα, πολεμοφόδια και εκρηκτικά ερευνάται η σχέση τους με πιθανό υλικό που έχει χαθεί από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ