ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ – ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ

Oλοκληρώθηκε την Κυριακή στις 23/8 με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το  «1ο Κύπελλο Ανάβασης- Ολύμπου -1η Ανάβαση Καλλιπεύκης» με διοργανωτή  τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ, συνδιοργανωτή τον Δήμο Τεμπών και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Ο αγώνας αποτελεί το 1ο από τα τρία Κύπελλα που διοργανώνει φέτος ο Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ στα τρία πιο φημισμένα βουνά της Ελλάδας τον Όλυμπο, το Καϊμάκτσαλαν και ακολούθως τον Κίσσαβο.

Στον αγώνα συμμετείχαν 81 αθλητές από 15 συλλόγους της Ελλάδας στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Εφήβων και ΟΠΕΝ. Η προεκκίνηση 15 χιλιομέτρων δόθηκε από το χωριό Γόννους από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση το Μακρυχώρι και επιστροφή. Μετά την εκκίνηση του αγώνα οι αθλητές διέγραψαν την ανηφορική διαδρομή των 22.6 χιλιομέτρων με τερματισμό το φιλόξενο χωριό Καλλιπεύκη όπου οι κάτοικοι και παράγοντες του τόπου υποδέχθηκαν τους αθλητές και συνοδούς με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό.

Από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα η κούρσα ξεκίνησε δυνατά με τους πρώτους αθλητές γρήγορα να ξεκολλάνε από τους υπολοίπους μην αφήνοντας περιθώρια για ξεκούραση, ενώ ο καιρός σχετικά δροσερός για την εποχή, στάθηκε σύμμαχος  κάνοντας το έργο των αθλητών ευκολότερο.

Πρώτος νικητής της ανάβασης και πρώτος στην κατηγορία Ανδρών αναδείχτηκε  ο Ιωαννίδης Νίκος της Etcetera- 4 Bikes  ο οποίος επικράτησε με εξαιρετικό χρόνο και ιδιαίτερη άνεση, με δεύτερο αθλητή τον Πέτρου Ευάγγελο του ΠΓΣΛ- Λάρισας και τρίτο με διαφορά δευτερολέπτων το Φραγκούλη  Άγγελο του Αίολου- Αθήνας.

Στους Έφηβους επικράτησε  με πολύ καλό χρόνο ο Κυριακίδης Ιωάννης του Α.Ο.Ποδηλάτη- Θες/νίκης, με δεύτερο αθλητή από την ίδια ομάδα τον Ιωαννίδη Ορέστη και τρίτο τον Κολοκυθά Θωμά από τον ΠΟ Καρδίτσας.

Στην κατηγορία Παίδων πρώτος ήταν ο Ζώης Ελευθέριος, με δεύτερο τον Μήτσουλα Δημήτρη από τον ΠΑΟ Φοίνικα και τρίτο τον Ντανοβασίλη Κων/νο του ΠΟ Καρδίτσας, ενώ στην κατηγορία Γυναικών πρώτη τερμάτισε η αθλήτριά μας Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα η οποία κατετάγη 30η στην γενική κατάταξη και δεύτερη ακολούθησε η αθλήτρια του Άκρατου Βόλου Ιατροπούλου Δήμητρα.

Μετά το τέλος του αγώνα οι αθλητές υπό την μουσική υπόκρουση που επιμελήθηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός Power FM 93.2 απόλαυσαν το γεύμα που πρόσφερε ο Δήμος Τεμπών και τα φρούτα εποχής που ήταν προσφορά του αθλητή μας Τσαρούχα Στέφανου. Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές απονεμήθηκε  αναμνηστικό δίπλωμα από τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ και βιβλία από τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιπεύκης, ενώ οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν στις απονομές όπου μοιράστηκαν σε όλους τους πρώτους έξι νικητές δώρα της Cannondale και Zefal από την Εταιρεία KCP Group και το κατάστημα «Δαλαβίκαςbikes». Ακολούθησε κλήρωση δώρων με δώρα που προσέφεραν οι εταιρεία  Endura και KCP Group.

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ οφείλει να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες  σε όσους βοήθησαν στη άψογη διεξαγωγή του αγώνα: στον συνδιοργανωτή Δήμο Τεμπών για τη προθυμία και στήριξή που παρείχε στο Σύλλογό μας, για το γεύμα  που παρείχε σε όλους τους αθλητές στον τερματισμό, καθώς και για την ευγενή προσφορά όλων των επάθλων των νικητών, στο Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιπεύκης για τη ευγενή προσφορά και διανομή βιβλίων σε όλους τους αθλητές, στα καταστήματα της Καλλιπεύκης που φιλόξενα διέθεσαν τα τραπεζοκαθίσματα στο χώρο των απονομών, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και στη δύναμη της Τροχαίας Τεμπών.

ποδηλ2Προσωπικά να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά τους τον Δήμαρχο των Τεμπών κ.Κολλάτο Κων/νο, και τους παράγοντες του τόπου οι οποίοι  παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τον κο Λάμπρο Ζάρρα Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠΤ που στον σύντομο χαιρετισμό  του στην έναρξη του αγώνα  μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου που λόγω ανειλημμένων    υποχρεώσεων  δεν μπόρεσε να ειναι κοντά μας   ,καθως  και ευχαρίστησε  τον ποδηλατικό Σύλλογο Λάρισας για την πραγματοποίηση του  ποδηλατικού αγώνα μέσα στο Δήμος μας .

Ο Δήμος Τεμπών αποδέχθηκε άμεσα το αίτημα του Συλλόγου να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια και να στηθεί  μια μικρή γιορτή τόσο στην έναρξη απο την πλατεία των Γόννων αλλα και στην τερματισμό στην πανέμορφη Καλλιπεύκη  , τον Δημοτικό Σύμβουλο Κο Τσιαπλέ Θωμά, την Δημοτική Σύμβουλο και γυμνάστρια κα Τσιόπα Γεωργία, το μέλος του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιπεύκης Κο Λαμπίρη Κων/νο.

Να ευχαριστήσουμε ακόμη θερμά τον εθελοντή  γιατρό του αγώνα Κο Καραδοντά Βασίλη ο οποίος είναι αθλητής της ομάδας του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ, την εταιρεία ΘΕΟΝΗ για τη χορηγία νερών και το επιτελείο υδροδοσίας που δρόσισε τους αθλητές στο 10οχιλιόμετρο της διαδρομής, τον Παναγιώτου Γιώργο, τον Δαλαβίκα Χρήστο και Τσαρούχα Στέφανο τον οποίο ευχαριστούμε διπλά και για την προσφορά των φρούτων που διέθεσε στους αθλητές μετά τον τερματισμό, τον Οινοποιητικό Συναιτερισμό Τυρνάβου για τη προσφορά των κρασιών σε όλους τους αθλητές, την κα Τσεσμετζίδου – Δαλαβίκα Δέσποινα, αθλήτρια του Συλλόγου μας για τις χειροποίητες μπάρες που επιμελήθηκε για όλους τους αθλητές, το φωτογράφο του αγώνα Κο Καρακώστα Ευριπίδη, την Κα Στέλλα Τσίπα που από τη θέση «σκούπα» που κατείχε στον αγώνα βοήθησε στη μεταφορά αθλητών με τεχνικά προβλήματα, τον Κο Σταυρίδη Σταύρο για τα γρήγορα αποτελέσματα του αγώνα που έδωσε μετά τον τερματισμό των αθλητών, την Κα Ευαγγέλου Εύη και Ζέλιου Λήδα για τα χρέη Γραμματείας, τους Τζιμαγιώργη Γιώργο, Μπάλια Κώστα και Παπαδημούλη Αλέξανδρο- Πρόεδρο στου Συλλόγου για την προσφορά τους στο στήσιμο του αγώνα, καθώς και τον Αλυτάρχη του αγώνα  Κο Βολικάκη Κώστα και την Κομμισάριο Αφίξεων Κα Βολικάκη Πόπη.

Θερμές ευχαριστίες  να απευθύνουμε σε όλους τους χορηγούς του αγώνα για την υποστήριξη που παρείχαν: στο κατάστημα ποδηλάτων «Δαλαβίκας bikes» και προσωπικά στη ψυχή της ομάδας στον Κο Δαλαβίκα Κώστα, στο ραδιοφωνικό σταθμό Power FM 93.2 των αδερφών Μπαρμπούτη που έντυσε ηχητικά την εκκίνηση και τον τερματισμό, στην εταιρεία Endura για την προσφορά των δωροεπιταγών  και στη KCP Group για τα δώρα των νικητών, στην διαφημιστική εταιρεία «Active Promo» της Κας Τσίπα Στέλλας για τα δώρα στους νικητές αλλά και σε όλους τους αθλητές, στο βιβλιοπωλείο «Άνεμος» του ποδηλάτη αθλητή Κου Ιωαννίδη Παναγιώτη και τέλος στο «Jaxx» Coffee-Bar των Τοτικόγλου Θεοδωρή και Δερβένη Ζαφείρη στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.

Τέλος το Δ/κό Συμβούλιο του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ  ευχαριστεί τους σταθερούς χορηγούς του  το κατάστημα ποδηλάτων«Δαλαβίκας bikes», την εταιρεία Service Αυτοκινήτου «AutoFit»Νταούτη, τις γραφικές τέχνες «Εντύπωση» και το καφέ «Ramblito» για την αμέριστη συμπαράσταση στον σύλλογο.

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ευχαριστεί  όλους τους αθλητές, συνοδούς και θεατές  που συμμετείχαν με την καλή τους  διάθεση στον αγώνα και συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους. Στόχος του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ, είναι η καθιέρωση αυτού του 1ου Κυπέλλου στην Καλλιπεύκη Ολύμπου,  καθώς και των Αναβάσεων- Κυπέλλων  που θα ακολουθήσουν στο Καϊμάκτσαλαν και στην Ανατολή Κίσσαβου, ως ένα μεγάλο ποδηλατικό γεγονός με μεγάλη  συμμετοχή  αθλητών από την Ελλάδα που θα αναδεικνύει και θα προβάλλει τις ομορφιές των τόπων, και θα προωθεί το άθλημα της ποδηλασίας.

Ραντεβού δίνουμε στις επόμενες  Αναβάσεις – Κύπελλα που θα διεξαχθούν στον Καϊμάκτσαλαν στις 13/9 και στην Ανατολή Κισσάβου στις 27/9. Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...