“ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ” 22 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

  Από την Τελετή Αποφοίτησης, τον Μάρτιο του 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. τμ. Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, όπου το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ γιόρτασε τα 2Ο Χρόνια του.

Το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ λειτουργεί στη Λάρισα από το 1993 με αντικείμενα:

  • Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων και Interior Design,
  • Αρχιτεκτονικής Σχεδίασης και Autocad (2D, 3D και Φωτορεαλισμός)
  • Γραφιστικής και Computer Graphics,
  • Εικαστικών (Ζωγραφική, Σχέδιο, Αγιογραφία),
  • Προετοιμασίας Υποψηφίων

polytexno1– Αρχιτεκτονικής και Καλλιτεχνικών Σπουδών Τ.Ε.Ι.

– Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών

– Κατατακτηρίων Εξετάσεων Πολυτεχνικών Σχολών

(Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών)

– Δημιουργίας Portfolio (για Σπουδές στο Εξωτερικό)

Τα Τμήματα Προετοιμασίας Υποψηφίων του Πολύτεχνου είναι συνώνυμα με την επιτυχία, πράγμα που επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο με τα μεγάλα ποσοστά επιτυχιών στις σχολές προτίμησής τους.

polytexno2Oι σπουδαστές των Επαγγελματικών Τμημάτων του γίνονται ανάρπαστοι στην αγορά εργασίας πριν ακόμη αποφοιτήσουν. Σ’ αυτό βοηθάει και το Γραφείο Υποστήριξης Αποφοίτων, που λειτουργεί στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ από το 1995, με σκοπό τη διατήρηση της επικοινωνίας με τους αποφοίτους του και επί μέρους στόχους:

  • την παρακολούθηση της επαγγελματικής τους εξέλιξης,
  • την υποβοήθησή τους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα,
  • τη διαρκή επιμόρφωσή τους και τη συνεχή ενημέρωσή τους στις εξελίξεις του τομέα τους.

Επιτυχημένοι επαγγελματίες γραφίστες της Λάρισας είναι απόφοιτοι του τμήματος Γραφιστικής και Computer Graphics του ΠΟΛΥΤΕΧΝΟΥ, μεταξύ αυτών ο Απόστολος Τσιοβάρας (της Cursor), o Μάριος Κορδίλας (της Layout Design) και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος (της Idea Cs).

polytexno3Καταξιωμένες επιχειρήσεις της πόλης μας στον χώρο της διακόσμησης, εμπιστεύτηκαν για τη στελέχωσή τους τους διακοσμητές του ΠΟΛΥΤΕΧΝΟΥ, αναφέρουμε ενδεικτικά: Berloni, Βιοκαρπέτ-Home, Compact, Corpus, Cosmos, Disegno, Domus-style, Ένθεσις, Euro-House, GrupoKappa, Karelas, Kunststoff, Μισδραχής, Moda Bagno, ModaSpiti, Neoset, Παπατζάλας, Porcelana, Storismenos, Τζαβολάκης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι, που κάνουν επιτυχημένη καριέρα ως ελεύθεροι επαγγελματίες διακοσμητές, μεταξύ αυτών ο Κώστας Γκάγκος, η Μαρούλα Δανιήλ-Τζήμα, η Λένα Γκισάκη, η Αντωνία Ψύχα, η Ζέτα Μούσια-Σπυροπούλου, ο Θάνος Δήμκος και η Λέττα Βρυάζη, ο Κώστας Τσιάνος και ο Γιώργος Νασίκας.

Καμιά αύξηση στα δίδακτρα παρά τον ΦΠΑ

Με δίδακτρα παγωμένα, ήδη από το 2010 στα επίπεδα του 2009 και μετά από επί πλέον έκπτωση 20% το 2013 -με τη συμπλήρωση 20 χρόνων στη Λάρισα- το Πολύτεχνο προχωράει σήμερα και πάλι σε ανάλογη μείωση των τιμολογίων του, ώστε τελικά τα δίδακτρα να παραμείνουν σταθερά στα περυσινά επίπεδα, παρά την υπαγωγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης σε ΦΠΑ 23%.

Η διευθύντρια

Σχετικά η διευθύντρια του Πολύτεχνου Ευτυχία Κουσιωρή τονίζει: «Με σεβασμό στους σπουδαστές και τους γονείς τους, αλλά και τιμώντας τη σχέση εμπιστοσύνης, που για 22 χρόνια τώρα χτίζουμε από κοινού, με στόχο την επαγγελματική επιτυχία των παιδιών μας, θα εργαστούμε υπεύθυνα, ώστε η διατήρηση των διδάκτρων μας στα περυσινά επίπεδα, να συνοδεύεται με διατήρηση επίσης του υψηλού επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Το Πολύτεχνο θα συνεχίσει να προσφέρει τα αξιόπιστα, άρτια και αποτελεσματικά Προγράμματα Σπουδών του, με διαρκή αναβάθμισή τους και προσαρμογή τους στις ανάγκες της αγοράς εργασίας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ