ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Στη δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας. Πρόκειται για το πρόγραμμα που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά.

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο κινηματογραφικό πλατό της εποχής του βωβού κινηματογράφου. Χωριζόμαστε σε ομάδες , γράφουμε σενάρια, γυρνάμε ταινιάκια, προσθέτουμε όπου χρειάζονται λόγια και μουσική και παρουσιάζουμε τις ταινίες μας σε προβολή στη βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες έως την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι η βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε κήπο. Φυτεύουμε και φροντίζουμε αρωματικά φυτά. Παράλληλα διαβάζουμε ιστορίες που τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο. Το απόγευμα στις 7, στην αυλή της δημοτικής βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας. Συμμετέχουν τα παιδιά και οι εμψυχωτές που υλοποίησαν τη δράση.

Περισσότερες πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας 2410922633, Πολιτιστικός Οργανισμός Δ. Κιλελέρ 2410922122,

Μπλιάτσου Ανθή 6942060029

Τα τελευταία τρία χρόνια στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας, περισσότερα από 200.000 μικρότερα η μεγαλύτερα παιδιά σε όλη την Ελλάδα επισκέφθηκαν 140 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες και συμμετείχαν σε κάποιες από τις 8.402 δράσεις που έγιναν συνολικά αυτό το διάστημα. Η δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας συμμετέχει για πρώτη φορά. Τις δράσεις του προγράμματος της καλοκαιρινής εκστρατείας θα υλοποιήσουν στη βιβλιοθήκη μας παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού με την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων στα θέματα που θα αναπτυχθούν και με την βοήθεια των εθελοντών της ομάδας στήριξης της βιβλιοθήκης μας. Την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην αυλή της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας γονέων και παιδιών που θα συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία 2015 της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας.

Το Πρόγραμμα αναλυτικά:

22,23,24/6 : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη….είναι πικ-νικ στην χώρα των θαυμάτων

Δ΄ Δημοτικού (10 π.μ.)

25/6 : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια κουφάλα δέντρου – Νήπια, Α΄ και Β΄ Δημοτικού (10 π.μ.)

26/6 : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό – Γ΄ Δημοτικού (10 π.μ.)

29/6 : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια μηχανή του χρόνου (οι αρχαίοι Αιγύπτιοι) – Νήπια, Α΄ και Β ΄Δημοτικού (7 μ.μ.)

30/6 : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια μηχανή του χρόνου (Η Προϊστορία) – Νήπια, Α΄ και Β΄ Δημοτικού (7 μ.μ.)

1/7 :Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια μηχανή του χρόνου (Οι πειρατές) – Νήπια, Α΄ και Β΄ Δημοτικού (7 μ.μ.)

1,2,3/7 :Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια γέφυρα – Γ΄ Δημοτικού (10 π.μ.)

31/8 και 1,2,3/9 : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια μηχανή του χρόνου (Η εποχή του βωβού κινηματογράφου) – Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού (10 π.μ.)

4/9 :Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι ένας αρωματικός κήπος – Γ ΄Δημοτικού (10 π.μ.)

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ