ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στη Μπεζανσόν  της Γαλλίας και στο πανεπιστήμιο Franche Compte, Κέντρο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (CLA), βρέθηκαν η διευθύντρια του 3ου Λυκείου Λάρισας, κ. Μαρίνα Κολλάτου και η φιλόλογος Βικτώρια Δημητρίου, για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία, διάρκειας δύο εβδομάδων, από 17 έως 27 Αυγούστου 2015.

Η επιμόρφωση αυτή είναι μία από τις δράσεις του σχεδίου “Το σχολείο μας σε βηματισμό 21ου αιώνα”, 2014-1-EL01-KA101-000313 Erasmus+ΚΑ1, που υλοποιεί το 3ο Λύκειο Λάρισας κατά το σχολικό έτος 2014-2015, με στόχο την εισαγωγή καινοτομιών στον τομέα της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών και την ένταξη των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Κατά την επιμόρφωση, οι δύο εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να εξειδικευτούν στη χρήση των εργαλείων web2.0 και του διαδραστικού πίνακα, στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών σεναρίων με χρήση ΤΠΕ και στη μεθοδολογία της χρήσης του video στη διδασκαλία. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με συναδέλφους τους από διάφορες χώρες του κόσμου, να ανταλλάξουν καλές διδακτικές πρακτικές, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Γαλλίας και τέλος να προβάλλουν την Ελλάδα.

Κατά κοινή ομολογία των δύο εκπαιδευτικών,  η μαθησιακή αυτή εμπειρία, που ήταν αποτέλεσμα της συμμετοχής του σχολείου στο Πρόγραμμα Erasmus+KA1 ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Ως εκ τούτου είναι ωφέλιμο για τα σχολεία, υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, να αξιοποιούν τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα Erasmus+.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ